Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
http://www.patriarchateofalexandria.com/modules/news/thumb_large.php?id=8240

Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Την 2α Φεβρουαρίου ε.έ., η Α. Θ. Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας, επί τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την Χειροθεσία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Τότκα, αποσπασμένου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, σε Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, απονέμοντας το Πατριαρχικό διοριστήριο πιττάκιο, καλωσορίζοντάς τον στην Πατριαρχική Αυλή και ευχόμενος καλή και καρποφόρα διακονία στην Έδρα του Πατριαρχείου.

Βιογραφικό Πανοσιολ. Αρχιμ Νικοδήμου Τότκα

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικόδημος Τότκας (κατά κόσμον Δημήτριος) του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεννήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας το έτος 1975, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Γερμανικά εκπαιδευτήρια. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Βερολίνου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 1999 μετέβη στην Ελλάδα, όπου εκάρη Μοναχός την 13η Νοεμβρίου και χειροτονήθηκε Διάκονος την 14η Νοεμβρίου του ιδίου έτους, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννου (Παπάλη). Πρεσβύτερος δε το έτος 2004 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Κατά τα έτη 2001-2004 υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και κατά το έτος 2004-2005 ως Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου. Υπήρξε υπεύθυνος Νεότητας και συνεργάτης των κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου «Άγιος Παύλος».

Το 2005 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ακολούθως απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, όπου και υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες του Βερολίνου, της Λειψίας και του Άαχεν.

Το 2015 απεσπάσθη στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας της Νοτίου Αφρικής, όπου και υπηρέτησε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στην Ελληνική Κοινότητα του Klerksdorp North West.

Τον Ιανουάριο του 2019 κληθείς υπό της Α. Θ. Μ. στην Έδρα του Πατριαρχείου ενετάχθη στον Κλήρο της Πατριαρχικής Αυλής. Τη 2α Φεβρουαρίου, διορίσθη υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Ιερατικώς Προϊστάμενος του ιστορικού Κοινοτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νέος Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας»:

Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)
Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Πάτρα
Λαμπρός Εορτασμός Προστατών Αγίων των Σπετσών (ΦΩΤΟ)
Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)
Λαμπρός εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο