Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)
Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/148519399@N08/
46904398222/in/album-72157702995227872/

Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την παραμονή της Δεσποτικοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος μας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο σε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, των Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και Κληρικών, συμπροσευχουμένου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αρχιμ. Προδρόμου.

Η ημέρα η σημερινή, η Υπαπαντή του Σωτήρος μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου στο κήρυγμα του, φανερώνει ότι χρέος όλων μας είναι να εισοδεύουμε στην Ζωή της Εκκλησίας.

Με αδελφικά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε στην Ενορία Λενταριανών όπου τελούνται τα Γ’ Χαραλάμπεια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της όμορης Μητροπόλεως ευχαριστώντας το για την συμμετοχή του στην ευχαριστιακή αυτή σύναξη.

Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του στον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό, ο οποίος σέβεται και αγαπά το πνευματικό έργο που επιτελείται στον τόπο και ιδιαιτέρως στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ήδη υπάρχει μία αδελφική, πνευματική σχέση μεταξύ Αγίου Χαραλάμπους και Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του Κισαμίτη Αγίου σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας. Υπάρχει παρεκκλήσιο και Άγιο Λείψανο του Οσίου στον Άγιο Χαράλαμπο και υπάρχει επίσης και μία πνευματική και αδελφική επικοινωνία, με τις συχνές προσκυνηματικές εκδρομές που πραγματοποιούνται στο Συρικάρι, με τις παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες συνεορτάζοντας όλοι μαζί τον Τοπικό Άγιο της Κισάμου.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου προσέφερε στον π. Δαμασκηνό ένα ιστορικό κειμηλιακό σταυρό που θα αποτελεί κόσμημα για την Ενορία. Εκ μέρους της Ενορίας ο π. Δαμασκηνός προσέφερε ένα εγκόλπιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της όμορης Μητροπόλεως το οποίο του έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)»:

Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Πάτρα
Λαμπρός Εορτασμός Προστατών Αγίων των Σπετσών (ΦΩΤΟ)
Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)
Λαμπρός εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο