Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας: Ο κλέπτης και το ακίνητο πλοίο

Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας: Ο κλέπτης και το ακίνητο πλοίο

Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας Το ακυβέρνητο πλοίο

Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας: Ο κλέπτης και το ακίνητο πλοίο

Το έτος 1801 έφθασε στην Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους ένας ξένος. Αυτός θέλησε να προσκυνήσει την αγία Εικόνα της Γλυκοφιλούσης. Ο Σατανάς όμως, του έβαλε στο μυαλό να κλέψει τα χρυσά νομίσματα, που ήταν αφιερωμένα στην Εικόνα. Κρύφτηκε λοιπόν σε ένα στασίδι, περίμενε να φύγει ο Εκκλησιάρχης και όταν έμεινε μόνος, έκλεψε τα νομίσματα. Αμέσως κατέβηκε στο λιμάνι της Μονής Ιβήρων. Μπήκε σε ένα πλοίο, που αναχωρούσε εκείνη την ώρα, γιατί ο άνεμος ήταν ευνοϊκός.

Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας

Είχε απομακρυνθεί περίπου ένα μίλι το πλοίο από την ακτή και ώ του θαύματος! Μολονότι φυσούσε άνεμος δυνατός, το πλοίο στάθηκε ακίνητο στο μέσον του πελάγους και ο πλοίαρχος απορούσε.

Εν τω μεταξύ, εσήμανε η καμπάνα της Μονής για τον Εσπερινό. Προσήλθον οι Μοναχοί στον Ναό και τότε ο Εκκλησιάρχης, είπε, ότι τα χρυσά νομίσματα έλειπαν από την Εικόνα. Κατάλαβε αμέσως ποιος τα είχε κλέψει. Ανακοίνωσε στους πατέρες τις υπόνοιες του περί του κλέπτου και αυτοί απέστειλαν δύο μοναχούς στην παραλία δια να προφθάσουν τον ιερόσυλο.

Οι Μοναχοί έφθασαν στο λιμάνι της Μονής Ιβήρων και τότε είδαν από μακριά να στέκεται το πλοίο ακίνητο στην μέση της θαλάσσης. Μπήκαν σε μια βάρκα και πλησίασαν το πλοίο. Ο ιερόσυλος, μόλις οι μοναχοί ανέβηκαν στο πλοίο, έπεσε με δάκρυα στα πόδια τους και τους παρακάλεσε να τον συγχωρήσουν και τους επέστρεψε συγχρόνως τα κλεμμένα νομίσματα.

Οι Μοναχοί αντελήφθησαν, ότι ο διάβολος είχε παρακινήσει τον ιερόσυλο στην διάπραξη της κλοπής και συγχώρησαν τον κλέπτη. Επέστρεψαν λοιπόν στο Μοναστήρι και διηγήθηκαν στους αδερφούς το παράδοξο θαύμα της ακινησίας του πλοίου.

Οι Πατέρες τότε προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Γλυκοφιλούσης και έψαλλαν ύμνους ευχαριστήριους στην Θεοτόκο, δοξάζοντες το όνομα Της δια το θαύμα της.

Θαύμα Παναγίας Γλυκοφιλούσας σχετικά άρθρα:

Η Παναγία έκανε το θαύμα της…
Ο Ιεχωβάς που έγινε προσκυνητής

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο