Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Ο σεπτός Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Τότε ηγούμενος της Μονής ήταν μια μεγάλη μορφή της Εκκλησίας μας, ο Γέροντας Θεόκτιστος, του οποίου έλαβε το όνομα ο Σεβ. Ποιμενάρχης. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε όλη την υπόλοιπη πορεία της ζωής του σημερινού Μητροπολίτου.

Η αγάπη του προς τον μοναχισμό και τα μοναστήρια μας δεν χάθηκε ποτέ. Τούτο φάνηκε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ποιμαντικά του καθήκοντα στον ευλογημένο τούτο τόπο της Φωκίδος. Εξ’ αρχής εκδήλωσε έντονο το ενδιαφέρον του για όλα τα μοναστήρια της Μητροπόλεώς του, τα οποία επισκέφθηκε αμέσως μετά την ενθρόνισή του. Όπου βρήκε αδελφότητες ανδρικές ή γυναικείες, τις περιέβαλε με όλη του την πατρική αγάπη και στοργή. Όπου βρήκε κλειστά μοναστήρια, φρόντισε να επανδρωθούν.

Το αυτό έπραξε την παρελθούσα Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας. Ημέρα λαμπρή, ημέρα δόξας για το μοναστήρι του Προδρόμου, διότι μετά από πολλά χρόνια που το μοναστήρι διοικείτο από επιτροπή, απέκτησε νέο ηγουμενοσυμβούλιο. Ηγούμενος ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος Φεγγερός, τον οποίο χειροθέτησε ως ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου ο Σεβ. Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος. Τον νέο ηγούμενο συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και του ευχήθηκαν κάθε ευλογία από Θεού στα νέα καθήκοντά του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας»:

Αγρυπνία επί τη επετείω της αποφράδας ημέρας αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως στην Καρδίτσα
Θεμελίωση Ιερού Παρεκκλησίου Υπαπαντής του Σωτήρος στην Πάτρα
Θα ‘ρθεις σαν αστραπή – Σταμάτης Σπανουδάκης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο δικός μου Θεός

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο