Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως (19/12) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, η Εκκλησία μάς καλεί να βιώσουμε το μυστήριο της Αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, καθώς ο Θεός γίνεται ένας από εμάς, για να γίνει η ένσαρκη απόδειξη της αγάπης Του. Μόνο όταν βιώσουμε αυτή την αγάπη, που δεν σχετίζεται με τον ατομισμό, τότε ο κάθε άλλος γίνεται ο Παράδεισός μας. Καλούμαστε να ζήσουμε το μυστήριο με χαρά, παρά την εποχή της μεγάλης θλίψης. Γι’ αυτό, πρέπει να εμπιστευθούμε την Εκκλησία και να προχωρήσουμε με πίστη, καθώς πρόκειται για το μυστήριο της πίστης. Τούτη την εποχή υποκύψαμε στον πειρασμό της καχυποψίας, που οδηγεί στον διχασμό, που καταστρέφει τις σχέσεις μας με τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν ξεφύγουμε από την καχυποψία και αποκτήσουμε ταπεινή συνείδηση αμαρτωλότητας, θα μπορέσουμε να ζήσουμε μοναδικά Χριστούγεννα…».

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού π. Νικήτα Πράσινο, Θεολόγο, εξαίροντας το ιερατικό του ήθος, την πολυτεκνία του και την πλούσια προσφορά του στην ενορία, κυρίως στην λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης, στο οποίο είναι υπεύθυνος. Στο τέλος, διένειμε Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά που συμμετέχουν στις κατηχητικές δράσεις της ενορίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος»:

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στο Φανάρι
Εορτή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και Μνημόσυνο Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου
«Δέματα Αγάπης» από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
Κοντά στους καρκινοπαθείς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Εορτή Αγίου Θεμιστοκλέους
Εορτή Αγίας Ιουλιανής

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο