Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Α΄ Ιερατική Σύναξη υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Α΄ Ιερατική Σύναξη υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Α΄ Ιερατική Σύναξη υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Α΄ Ιερατική Σύναξη υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων συνεκάλεσε την πρώτη, από της ενθρονίσεως και εγκαταστάσεως του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών την καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως εις την κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Μ. Ν. Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στην αρχή της ομιλίας του προς τον Ιερό Κλήρο εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του, διότι μετά τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχε προσωπικώς με τον καθένα, τους βλέπει παρόντες ως σύνολο ευχαριστώντας τους για την υποδειγματική έως τώρα συνεργασία και χαρακτηρίζοντας τους ως τη νέα του οικογένεια, με την οποία μαζί θα πορεύονται προς σωτηρία ψυχών και δόξα Θεού. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της θέσεως του Επισκόπου στην Εκκλησία και την αξία της αποστολής του Ιερέως στο σύγχρονο κόσμο, όπως και το πλαίσιο της σχέσεως που πρέπει να έχουν μέσα από την αγάπη και τη συναλληλία.

Εν συνεχείᾳ, ενημέρωσε το Ιερατικό Σώμα βάσει της καταρτισμένης ημερησίας διατάξεως, δίδοντας έμφαση στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ενορίες, ιδιαιτέρως κατά την τρέχουσα περίοδο με τη δοκιμασία της πανδημίας. Επιπλέον, τόνισε την αξία και τη σπουδαιότητα της αληθινής επικοινωνίας και επαφής μετά των ενοριτών και κυρίως με τους νέους και τα παιδιά, δίδοντας παράλληλα ποιμαντικές κατευθύνσεις και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα πνευματικής διακονίας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, πάνω στη θεματολογία που παρουσιάστηκε, όπως επίσης και ενημέρωση για τρέχοντα εκκλησιαστικά και υπηρεσιακά ζητήματα, ενώ ετέθησαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από τους εφημερίους προς τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων και τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για τους άμισθους κληρικούς, την επανέναρξη των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και βυζαντινής μουσικής, την επαναλειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς επίσης και την τέλεση μηνιαίων Ιερών Αγρυπνιών και πνευματικών ομιλιών σε Ιερές Μονές και Ενορίες παρουσίᾳ του Επισκόπου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Α΄ Ιερατική Σύναξη υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος»:

Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στο Φανάρι
Εορτή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και Μνημόσυνο Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο