Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος
Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_Vasiliko_3.2.2019_002.JPG

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.

Εκεί, χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε, εκτός των ανωτέρω Κληρικών, και ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης.

Προ της Απολύσεως ετελέσθησαν τα Ιερά Μνημόσυνα κεκοιμημένων Ενοριτών, ενώ προ του «Δι’ ευχών», ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στους εορτάζοντες Δίκαιο Συμεών και Προφήτιδα Άννα, όπως και στους τρεις νεομάρτυρες εκ Σπετσών Σταμάτιο, Ιωάννη και Νικόλαο, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα πατέρα Σταμάτιο, τον οποίον επαίνεσε για την διακονία του στην Αγία μας Εκκλησία.

Τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας, προ του Αντιδώρου, έψαλλαν όμορφους Ύμνους, αφιερωμένους στον καλό τους Ιερέα, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, του πατέρες και όλους τους Ενορίτες, ιδιαιτέρως τα παιδιά των Κατηχητικών.

Οι Ιερές Ακολουθίες, στις οποίες έψαλλαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής, μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Βασιλικό Χαλκίδος»:

Ενθρονίστηκε ο Ουκρανίας Επιφάνιος (ΦΩΤΟ)
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δίδαξε τί σημαίνει θυσία για την Εκκλησία
Εορτή του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο