Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα – Θεολογική προσέγγιση

Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα – Θεολογική προσέγγιση

Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα - Θεολογική προσέγγιση
Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα - Θεολογική προσέγγιση
https://www.flickr.com/photos/162498301@N07/46248642004/in/album-72157678341733128/

Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα – Θεολογική προσέγγιση

«Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα – Θεολογική προσέγγιση», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο του 34ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Χριστιανική Εστία Πατρών με κεντρικό θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα: καπήλευση και διασφάλιση».

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε εγκάρδια στην Αποστολική Μητρόπολη Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και τον καλωσόρισε στον πολιούχο της Πόλεως, Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς στην εισήγησή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ορθόδοξη διδασκαλία περί ανθρώπου. «Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού», επεσήμανε υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η αξία του ανθρώπου, η Ιερότητά της και τα δίκαιά της ανήκουν στην τάξη των φυσικών ιερών πραγμάτων που φέρουν την σφραγίδα του Πατέρα των όντων».

Αναφέρθηκε στο ανθρώπινο αυτεξούσιο, στην αξία της ανθρώπινης ελευθερίας και στις αρχές της αδελφοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας.

«Η Χριστιανική αδελφοσύνη έχει απαράμιλλο πλάτος και βάθος, διότι περιλαμβάνει και την αγάπη προς τους εχθρούς», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Πειραιώς τονίζοντας ότι η Χριστιανική ελευθερία έχει παγκόσμιο και πανανθρώπινο χαρακτήρα, μακριά από κάθε είδος διακρίσεων.

Ανέφερε πως ο Χριστιανισμός σέβεται την ελευθερία κάθε ανθρώπου, ενώ ιδιαίτερο λόγο έκανε για την χριστιανική ισότητα. «Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι…, είναι αντικείμενα της αγάπης του Θεού και καλούνται να αγαπούν και να υπηρετούν Αυτόν», είπε, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πειραιώς: Εκκλησία και ανθρώπινα δικαιώματα – Θεολογική προσέγγιση»:

Με λαμπρότητα η ετήσια Εορτή της Αδελφότητος Τηνίων στην Αθήνα
Πέτρας Γεράσιμος: Να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος
Ενθρονίστηκε ο Ουκρανίας Επιφάνιος (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο