Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη Ανακοίνωση για επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Abu Dhabi

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τον θάνατο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά τη διάρκεια των χθεσινών εργασιών της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

“O Μίκης Θεοδωράκης ήταν ενας κορυφαίος συνθέτης, ένας ανεπανάληπτος δημιουργός, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είχε τη σπάνια ικανότητα να νοηματοδοτεί τη μουσική του με έναν ξεχωριστό τρόπο, ενσωματώνοντας αριστοτεχνικά το δυναμισμό του κοινωνικού μηνύματος κάθε εποχής. Κατάφερε με το ανεκτίμητο έργο του να εκφράσει οικουμενικά ανθρωπιστικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη. Για τα ιδεώδη αυτά αγωνίστηκε πάντοτε με σθένος και παρρησία, θέτοντας τον συνάνθρωπο στο επίκεντρο της ζωής του. Γι’ αυτό και με τη μουσική του άγγιξε αμέτρητες καρδιές σε όλο τον κόσμο.

Εμείς, εδώ, στην Πόλη του Κωνσταντίνου, η Ρωμηοσύνη της Πόλεως, θα τον θυμόμαστε πάντοτε για όλα αυτά, και ιδιαιτέρως για την αγάπη και τον σεβασμό του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς επίσης, και για την αφοσίωσή του στον σκοπό οικοδόμησης γεφυρών φιλίας και ειρηνικής συνυπάρξεως ανάμεσα στις δύο ακτές του Αιγαίου.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε. Και σας καλούμε, αγαπητοί αδελφοί, να προσευχηθούμε όλοι μαζί, εν σιωπή, ο Θεός της αγάπης να αναπαύσει την ψυχή αυτού εν σκηναίς δικαίων και να ενισχύει τους οικογενείς του. Αιωνία η μνήμη αυτού, και είμεθα βέβαιοι ότι θα είναι αιωνία μέσα από τη μοναδική μουσική παρακαταθήκη του, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη»:

Εκοιμήθη ο Ιερομόναχος Δαβίδ Μαΐλλης στην Κάλυμνο
Κερκύρας Νεκτάριος: Ο σταυρός της συκοφαντίας οδηγεί στη Ανάσταση
Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Γαλιλαίας του Όρους Ελαιών
Εορτή Προφήτου Μωϋσέως
Στο ορεινό Χαλίκι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο