Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας είναι εδώ 1700 χρόνια

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας είναι εδώ 1700 χρόνια

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας είναι εδώ 1700 χρόνια

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας άντεξε πολλούς πειρασμούς, δοκιμασίες και διωγμούς, αλλά για 1700 χρόνια είναι εδώ, εδραίο και αμετακίνητο

Σε ομιλία που πραγματοποίησε υποδεχόμενος στο Φανάρι όμιλο προσκυνητριών από την Γλυφάδα Αττικής

Στους αγώνες και την μαρτυρία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος, τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, πολυμελή όμιλο προσκυνητριών, εκ της Ενώσεως Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς”.

Μιλώντας για το έργο των προκατόχων του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πατριάρχη Αθηναγόρα, που κατά την Πατριαρχία του συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955. “Ήταν μία μαύρη σελίδα της περιόδου της λαμπράς Πατριαρχίας του”, είπε ο Παναγιώτατος, και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε:

“Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και παρά την συρρίκνωση της Ομογενείας εμείς αντέχουμε. Έχουμε αγωνιστικό φρόνημα, αισιοδοξούμε για το αύριο, το οποίο είναι στα χέρια του Θεού. Εμείς κάνουμε, ως άνθρωποι, ό,τι μπορούμε,τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα χέρια του Θεού και Εκείνος δεν μας απογοητεύει. Το Πατριαρχείο μας άντεξε πολλούς πειρασμούς, πολλές δοκιμασίες, πολλούς διωγμούς, αλλά για 1700 χρόνια είναι εδώ, εδραίο και αμετακίνητο. Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας έχουμε μια πνευματική αρχή, μία πνευματική δύναμη, η οποία μας κάνει να αντέχουμε στους πειρασμούς και στις δυσκολίες. Και όταν τελειώσει η θητεία μας, η δουλειά μας, ο δρόμος μας, παραδίδουμε τη σκυτάλη στους νεοτέρους και έτσι η ζωή της Εκκλησίας και της Ομογενείας, που είναι συνυφασμένες, συνεχίζεται από γενεά σε γενεά, από χρόνο σε χρόνο, από αιώνα σε αιώνα. Γι’ αυτό φτάσαμε τα 1700 χρόνια, με την χάρη του Θεού, άλλοτε καλύτερα, άλλοτε χειρότερα, όπως λέγει ένα γνωστό απόφθεγμα, “και μόνοι και μετά πολλών”, είτε ούτως είτε άλλως, αγωνιζόμεθα και συνεχίζουμε”.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα μέλη του ομίλου για την επίσκεψή τους στο Φανάρι, τους ευλόγησε και ζήτησε να μεταφέρουν την πατρική και πατριαρχική ευχή του στους οικείους τους στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας είναι εδώ 1700 χρόνια

Σχετικά άρθρα με «Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πατριαρχείο μας είναι εδώ 1700 χρόνια»:

Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους (ΦΩΤΟ)
Live Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Πατρών
Το άφθαρτο χέρι Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Αντίρριο
Με λαμπρότητα η πανήγυρη της Παναγίας των Λιθινών
Εορτή Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο