Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ομαδικές βαπτίσεις από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Ομαδικές βαπτίσεις από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Ομαδικές βαπτίσεις από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Ομαδικές βαπτίσεις από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των Αγίων ημερών του Δεκαπενταυγούστου, στο Φως που εκπέμπει η Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου και με το βλέμμα στραμμένο στην Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο «Πάσχα του καλοκαιριού», την χαρά της Αναστάσεως και της εν Κυρίω αναγεννήσεως έζησε η τοπική Εκκλησία, μιας και απέκτησε 21 νέα πιστά μέλη της.

Με πολλή συγκίνηση και χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε διαδοχικά τις ομαδικές βαπτίσεις 21 κατηχουμένων αδελφών μας, οι οποίοι μετά από επιμελή σπουδή στην Σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, με πλήρη επίγνωση και θέληση προσήλθαν στο Μυστήριο του Βαπτίσματος.

Τις Βαπτίσεις ευλόγησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, στο Βαπτιστήριο ενηλίκων στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας και έδωσε τις εγκάρδιες πατρικές συμβουλές του προς τους νεοφώτιστους, στους συγγενείς τους και στους αναδόχούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους κατηχουμένους, βαπτίσθηκαν και ολόκληρες οικογένειες, γεγονός, το οποίο αποδεικνύει την ενεργό ποιμαντική δράση και το ανύσταχτο πατρικό ενδιαφέρον του ιδίου του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και των Ιερέων της Μητροπόλεως, καθώς και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Σχολή Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Σήμερα να ξέρετε ότι είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής σας, διότι ο Θεός σας χαρίζει το πιο σπουδαίο δώρο που χαρίζει σε κάθε άνθρωπο, το να είμαστε βαπτισμένοι στο Όνομά Του, για να συναποτελούμε όλοι μαζί μία όμορφη οικογένεια, όντας άνθρωποι διαφορετικοί, όμως όλοι είμαστε βαπτισμένοι στην ίδια κολυμβήθρα και είμαστε ντυμένοι με το ίδιο ένδυμα, το ένδυμα του Χριστού.

Να αγωνιστείτε στη ζωή σας, να κρατήσετε αυτή τη Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, ζωντανή μέσα σας, να την φανερώνετε στην καθημερινότητά σας και να βλέπουν οι άνθρωποι την αλλαγή στη ζωή σας και να κατανοούν, ότι αυτή η αλλαγή οφείλεται στο ότι βαπτισθήκατε στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Είμαστε πλέον μια οικογένεια και ως πνευματικός σας Πατέρας θα είμαι πάντα δίπλα σας».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επέδωσε ως ευλογία σε όλους τους νεοφωτίστους από μία Εικόνα, όπου στο πίσω μέρος φέρει την υπογραφή του Σεβασμιωτάτου και την ημερομηνία του Μυστηρίου της Βαπτίσεως.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ομαδικές βαπτίσεις από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)»:

Αγρυπνία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμαριά
Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς (ΦΩΤΟ)
Οικουμενικός Πατριάρχης: Εμείς συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε όλους, εχθρούς και φίλους
Εορτή Αγίου Νήφωνος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Η Εορτή του Αγίου Εύπλου του Μεγαλομάρτυρα του Διακόνου
Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις