Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου
Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου
http://churchofcyprus.org.cy/wp-content/uploads/2019/01/thumbnail_IMG_2750.jpg

Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία, εόρτασε και φέτος τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Της ευχαριστηριακής Σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος, συμπαραστατούμενος από τον ηγούμενο της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου Αρχιμ. Γεννάδιο Παπαδημητρίου, τον εορτάζοντα Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής Αρχιμ. Νεκτάριο Μπακόπουλο, τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου Αρχιμ. Τριφύλλιο Ονησιφόρου και άλλους κληρικούς, οι οποίοι προσέτρεξαν να συμπροσευχηθούν με τον Θεοφιλέστατο. Στο Ιερό Βήμα παρέστη και ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Καλλίφωνοι ιεροψάλτες απέδωσαν με κατάνυξη και ευλάβεια τους ορισμένους από το τυπικό ύμνους, τόσο στην ορθρινή ακολουθία όσο και στη Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος με ιδιαίτερη γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην πλήρη δοκιμασιών ζωή του μεγίστου αυτού αγίου και θεολόγου της Εκκλησίας μας.

Πριν την απόλυση, ο Θεοφιλέστατος προέστη του μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρηνείας κυρού Γρηγορίου. Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, κληρικούς και λαϊκούς και ευθύς μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του Κλήρου και του λαού στο γραφείο του για υγεία, μακρότητα ημερών και πλούσιες τις θείες δυνάμεις, ώστε να διακονεί επί έτη πολλά την Εκκλησία και την Πατρίδα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας θα δέχεται ευχές στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έως τις 12:00 το μεσημέρι. Το απόγευμα θα δέχεται ευχές από τις 15.30 έως τις 19.00.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρά Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου»:

Αγρυπνία για Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο στην Άρτα
Κοπή Βασιλόπιτας του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου
Λείψανο Αγίου Λουκά Ιατρού στη Μικρή Μαντίνεια (ΦΩΤΟ)
Κοπή Βασιλόπιτας Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Μητρόπολη Κερκύρας
Λαμπρός εορτασμός Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο