Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου

Τα Ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου

Τα Ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου

Τα Ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου

Προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, συνιερουργούντων δ’ αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου Ιωαννίνων Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως και, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολύ πιστοί.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σαβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος με εναργή, θεολογικό και ταυτόχρονα κατανοητό λόγο, ανεφέρθη στην ερμηνεία που έδωσε ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στην Κυριακή Προσευχή, εστίασε την ανάπτυξή του στα 8 νοήματα που εξάγονται από αυτήν και στη σημασία τους για την πνευματική ζωή των πιστών και της Εκκλησίας και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και τους παρακάλεσε να προσεύχονται γι’ αυτόν, τονίζοντας ότι και οι Αρχιερείς χρειάζονται τη δύναμη της προσευχής των πιστών, για να αντιμετωπίσουν σωστά και αποτελεσματικά τα πολλά προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία, ειδικώτερα σήμερα!

Η παράθεση μικράς δοχής σε παρακείμενη αίθουσα ολοκλήρωσε την λειτουργική εκδήλωση.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου»:

Εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας στη Μητρόπολη Λεμεσού
22 Ιανουαρίου: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος
22 Ιανουαρίου: Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης
Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος
Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Κέρκυρα

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο