Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρά Ονομαστήρια του Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά Ονομαστήρια του Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά Ονομαστήρια του Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/39681002673/in/album-72157675318548807/

Λαμπρά Ονομαστήρια του Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)

Την Ιερά Μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του τελευταίου και μοναδικού εκ της χορείας των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης που αξιώθηκε να συναντήσει τον Κύριο και την ημέρα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της κατά Λαγκαδά Εκκλησίας άγει τα ονομαστήριά του, εορτάσθη με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την Αγιώνυμον ημέρα της Εορτής, ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, Σύρου κ.κ. Δωροθέου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τους Αρχιερείς πλαισίωναν, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι εκ των Ιερών Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Ιερισσού, με επικεφαλή τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ.Θ. Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου.

Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, τον οποίο και πλαισίωναν τα παιδιά της Βυζαντινής Χορωδίας «Ειρμός», υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν και εφέτος για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαγκαδά, παρευρέθησαν επίσης οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο επίσης έχων την ονομαστική του εορτή Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς επίσης του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Θείο Λόγο, εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος με το μεστό του λόγο ανεφέρθη στη μορφή του Σεβασμιωτερου των Προφητών και ανέλυσε την Θεολογική ερμηνεία, την οποία δίδει στον Ιορδάνη Ποταμό ο Ιερός Χρυσόστομος, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, εκ μέρους όλης της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων εκφράζοντας λόγους αγάπης.

Προ της Απολύσεως της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με τη σειρά του προς όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά, ιδιαιτέρως δε, στον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, εδέχθει εις το Επισκοπείο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, καθώς επίσης και τις εγκάρδιες ευχές του Ιερού Κλήρου, των μοναχών, των αρχών της πόλεως, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρά Ονομαστήρια του Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)»:

Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Μητρόπολη Θηβών
Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Πάτρα
Τα Άγια Θεοφάνεια στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις