Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος 13 Νοεμβρίου 2021, η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήριά του.

Tην κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και στην συνέχεια Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Αιμιλιανό Γεωργίου. Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μίλησε προς το εκκλησίασμα κάνοντας αναφορά στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας Ιερόν Χρυσόστομον και εν συνεχεία απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη, προσεφώνησε εκ μέρους του ιερού κλήρου ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως. Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον επίσης εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή στα ονομαστήριά του. Αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του, επισημαίνοντας ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί πάντοτε το συμφέρον της Εκκλησίας και η πνευματική προαγωγή του τόπου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου»:

Εορτή Αγίων Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου
Εκδημία ιερέως Παναγιώτου Τσιώλη
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σύμης Χρυσοστόμου
Χειροτονία του μοναχού Δαμασκηνού στα Άνω Λιόσια

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο