Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η ώρα του χρέους για τη Μακεδονία!

Η ώρα του χρέους για τη Μακεδονία!

Συλλαλητήριο στα Ιωάννινα για τη Μακεδονία

Η ώρα του χρέους για τη Μακεδονία!

Ο λαός δείχνει τον δρόμο

Έμοιαζε με όνειρο, με πλάσμα της φαντασίας! Πως έγινε και ξύπνησε ξαφνικά αυτός ο μέχρι εχθές σιωπηλός λαός και συνεκρότησε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018!

Κι όμως δεν ήταν όνειρο! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι έφθασαν στην Πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Πατρίδας, πλημμύρισαν τα πάντα.

Το θέαμα μαγευτικό! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθήνας.

Ένα απέραντο γαλανόλευκο πέλαγος, και στην πλατεία, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, να κυματίζει η μεγάλη σημαία με εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα.

Η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 13:00 το μεσημέρι. Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο και οι εκατοντάδες χιλιάδες φωνές του ενώθηκαν σε μια και μόνη κραυγή:

«Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική»!

Ακολούθησε η συγκλονιστική ομιλία του κ. Μίκη Θεοδωράκη και οι τεκμηριωμένες θέσεις του συνταγματολόγου Καθηγητή κ. Γεωργίου Κασιμάτη, που πολύ σωστά υπεγράμμισε πως «σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Θα χτυπήσουν οι καμπάνες

«”Το πνεύμα, ο νους ανθίζουνε:
Με τον Θαλή, τον Θουκυδίδη
τον Πρωταγόρα, τους τραγικούς…
Την τόλμη του Θεμιστοκλή
και του Κολοκοτρώνη”.

Φίλοι και φίλες, αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα, στις 4 Φλεβάρη 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Έτσι ξεκίνησε την ιστορική του ομιλία στη γαλανόλευκη λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ανταποκρινόμενος στην επιταγή των καιρών όρθωσε το ανάστημά του πάνω από το 93ο ύψωμα των ετών της ζωής του και με νεανικό πάθος έδωσε το σύνθημα για αφύπνιση του Ελληνισμού μπροστά στον κίνδυνο να του κλέψουν τον ατίμητο θησαυρό του, την ιστορία του, και να γίνει θύμα των νεοταξικών σχεδιασμών στη νότια Βαλκανική.

Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν, να ματαιώσουν την παρουσία του στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, να τον αποτρέψουν από το να μιλήσει σ’ αυτό.

Επιστράτευσαν ακόμη και ομάδες του αναρχικού χώρου και τις έστειλαν να γράψουν άθλια συνθήματα στο σπίτι του.

Τον ειρωνεύθηκαν, τον απαξίωσαν, του μίλησαν με απίστευτη χυδαιότητα.

Έμεινε αταλάντευτος! Λίγες ώρες πριν από το συλλαλητήριο, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», δήλωνε ξεκάθαρα:

«Το πρώτο συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχα στην πλατεία Συντάγματος ήταν στα 1943, όταν διαδήλωσα κι εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους πατριώτες ενάντια στη γερμανική επιστράτευση, για να μη μας ντύσουν κι εμάς με τη στολή των SS και της Βέρμαχτ.
Είπαμε “ΟΧΙ” και το πληρώσαμε με αίμα. Η οδός Πανεπιστημίου ήταν πλημμυρισμένη από το αίμα μας.
Και τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, στην ίδια πλατεία, από απλός διαδηλωτής θα είμαι ομιλητής. “Νυν απολύεις τον δούλον Σου, Δέσποτα”»!

Ανέβηκε στην εξέδρα συνοδευόμενος από τους ήχους του μελοποιημένου από τον ίδιο τραγουδιού: «Σώπα, όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες».

Και σήμαναν! Γιατί χτύπημα καμπάνας ήταν ο πύρινος λόγος του. Είπε:

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται καθόλου και με κανένα τρόπο η λέξη “Μακεδονία” με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς π.χ. «Άνω» ή «Βόρεια» ή ακόμα χειρότερα «Νέα» Μακεδονία, που είναι ακόμα πιο προδοτικό, γιατί διαγράφει την ιστορική Ελληνική Μακεδονία και ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό.

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας. Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από τη θέση μας για το όνομα, είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σ’ αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα μέσα από το ίδιο τους το Σύνταγμα. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας».

Και τελείωσε την ομιλία του ως εξής:

«Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!

Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος:

Η Μακεδονία είναι μια, και ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική».

Το μεγάλο διακύβευμα

Το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την 4η Φεβρουαρίου θέτει επιτακτικά το ερώτημα:

Τι είναι αυτό που αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα στην υπόθεση του ονόματος της Μακεδονίας; Ποιος ο κίνδυνος για την Ελλάδα μας;

Πολλοί τονίζουν ιδιαίτερα τον αλυτρωτισμό, τις εδαφικές δηλαδή βλέψεις εις βάρος μας της ψευδώνυμης γειτονικής χώρας, που αναμφιβόλως και υπάρχουν και συνιστούν κίνδυνο, αν όχι άμεσο τώρα, σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όμως το μεγάλο θέμα που τίθεται σε κίνδυνο είναι άλλο.

Είναι η επιχειρούμενη από τον γειτονικό μας λαό κλοπή της ιστορίας μας, η προσπάθεια οικειοποιήσεως των συμβόλων της Μακεδονίας και μάλιστα της τιτάνιας μορφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διότι αυτοί έτσι πιστεύουν πως θα πετύχουν και την εδαφική τους επέκταση.

Το υπεγράμμισε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης:

«Πρέπει κι εμείς να αναγνωρίσουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη το γεγονός ότι επιτρέψαμε να ανατρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών με τις ιδέες που ανέφερα, ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο, ή ακόμη και άδικο, να ζητάμε από αυτούς να αλλάξουν το όνομά τους που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους. Και να έχουμε φτάσει σε θλιβερό σημείο, που μας θίγει ως λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας».

Πικρή, αλήθεια, διαπίστωση.

Απτό παράδειγμα αυτής της θλιβερής εξελίξεως των πραγμάτων είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αγγλία.

Ιδού η είδηση:

«Το ποσό των 23.000 λιρών έχασε μέσα από τα χέρια του ένα ζευγάρι Βρετανών που έπαιξε σε ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων, όταν του τέθηκε η ερώτηση “τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος”.

Οι δυο Βρετανοί απάντησαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.

Η απάντησή τους όμως κρίθηκε λανθασμένη, γιατί η παραγωγή του παιχνιδιού είχε ως σωστή την απάντηση πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας (σημ. εννοώντας Σκοπιανός). Έτσι έχασαν το ποσό των 23.000 λιρών».

Εδώ λοιπόν σ’ αυτή τη χονδροειδή απάτη βρίσκεται το κύριο πρόβλημα. Κι είναι αυτό ακριβώς που διαισθάνθηκε ο απανταχού Ελληνισμός και συγκρότησε τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, προξενώντας τρόμο στους ασπόνδυλους πολιτικούς του ηγέτες.

Η φασιστική τακτική

Υπήρξε απίστευτη η μανία, με την οποία πολεμήθηκαν τα δυο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία με κάθε μέσο και με ανεξέλεγκτο πάθος.

Έφθασαν στο αφύσικο κατάντημα οι αντεξουσιαστές αναρχικοί να συνασπίζονται σε ένα μέτωπο με την εξουσία και με θράσος να απειλούν ανοιχτά ότι «θα χυθεί αίμα στις 4 Φεβρουαρίου». Σκοπός τους να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Όμως ο λαός τους αγνόησε. Όπως πριν στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα πλημμύρισε τα πάντα. Το σύστημα τρόμαξε.

Και τότε τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου.

Άρχισαν να υποβαθμίζουν το συλλαλητήριο. Και επιστράτευσαν γι’ αυτό την ίδια την αστυνομία, όπως είχαν κάνει και στη Θεσσαλονίκη και γελοιοποιήθηκαν.

Τώρα η κατ’ εντολήν της Κυβερνήσεως ανακοίνωση της κομματικής ηγεσίας της αστυνομίας μίλησε για συμμετοχή 140.000 πολιτών στο συλλαλητήριο. Μάλιστα δημοσίευσαν και δήθεν αποδεικτικό βίντεο από το ελικόπτερό της.

Σ’ αυτό όμως διέπραξαν ατιμία πρώτου μεγέθους. Έσβησαν την ώρα δημιουργίας του βίντεο. Έτσι, όχι μόνο δεν αναγράφεται η ώρα καταγραφής, αλλά έχει θολωθεί το σημείο, στο οποίο αυτή έπρεπε να φαίνεται.

Ερωτώμενος σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας είπε ότι αυτό έγινε λόγω τεχνικού λάθους. Υποστήριξε δε πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, στις 3 παρά 5’ το μεσημέρι.

Ψεύσθηκε εν ψυχρώ. Ηλεκτρονικοί τεχνικοί κατέβασαν και ήλεγξαν το βίντεο, και διεπίστωσαν από το metadata file ότι αυτό τραβήχθηκε σχεδόν δύο ώρες μετά την ώρα που έδωσε ο Υπουργός – για την ακρίβεια, στις 16.37 – όταν πια το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους είχε αποχωρήσει.

Είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με ομάδα αδίστακτων προπαγανδιστών που ψεύδονται συνειδητά και εξαπατούν συστηματικά τον λαό. Μικροί και σκοτεινοί, εφαρμόζουν τις μεθόδους του Γκαίμπελς, την ώρα που αναθεματίζουν τη ναζιστική ιδεολογία.

Πόσο αληθινός αποδείχθηκε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, που στην ομιλία του είπε ξεκάθαρα ότι ο αριστερόστροφος φασισμός είναι ο πιο επικίνδυνος από όλες τις άλλες μορφές του!

Γι’ αυτό, έστω και τώρα, ας ακούσουν τη νηφάλια φωνή του ακαδημαϊκού Σέρ Βασιλείου Μαρκεζίνη, που με αφορμή το συλλαλητήριο έγραψε:

«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μιλάνε με μια φωνή, οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούουν αλλά και να υπακούουν».

Περιοδικό «Ο Σωτήρ»,
1 Μαρτίου 2018 Τεύχος 2172

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις