Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
https://appserver02.azureedge.net/imis/images/22_orkomosia_perif_2.jpg

Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Σε εγκάρδιο και συναινετικό κλίμα τελέστηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στην πόλη του Ηρακλείου, η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και των Μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο. Στην τελετή συμμετείχαν ακόμη οι Σεβ. Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, καθώς και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης.

Παρέστησαν Βουλευτές και Δήμαρχοι της Κρήτης, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών και των τοπικών φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Τον όρκο διάβασε ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ενώ τα μέλη των συνδυασμών «Ανυπότακτη Κρήτη» και «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας θητείας του για την ανάπτυξη της Κρήτης, όπως στην κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών, στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας του νησιού, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη διαχείριση των απορριμάτων, στην απόκτηση των απαιτούμενων κοινωνικών υποδομών, στην ενίσχυση των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων, στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος και στην αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχήθηκε κατ’ ιδίαν στον Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη και στα μέλη της νέας Περιφερειακής Αρχής της Κρήτης, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, καλή επιτυχία στο έργο τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ορκωμοσία Αρναουτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης»:

Απόδοση της Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Αγρυπνία Αποδόσεως Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Σκιάθο
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου Νέας Ιωνίας
Αγαπήστε την Αγία Γραφή

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο