Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Αγιος Πορφυριος » Όσιος Πορφύριος: Να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού

Όσιος Πορφύριος: Να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού

Όσιος Πορφύριος: Να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού

Όσιος Πορφύριος: Να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού

Πολλοί άνθρωποι, και μάλιστα χριστιανοί, δεν δέχονται καθόλου την ύπαρξη του δαίμονα. Το δαιμόνιο, όμως, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Είμαι πεισμένος ότι υπάρχει διάβολος και λέω μάλιστα ότι, αν βγάλομε απ’ το Ευαγγέλιο την πίστη στην ύπαρξη του διαβόλου, τι γίνεται;

Πάει το Ευαγγέλιο. Γιατί «εις τούτο ήλθεν ο Υιός του Θεού, ίνα λύση τα έργα του διαβόλου». Στην Αγία Γραφή, επίσης, λέγει: «Και τα δαιμόνια πιστεύουσι καί φρίσσουσι».

Και αλλού: «…ίνα δια του θανάτου κατάργηση τον το κράτος έχοντα του θανάτου, τούτ’ έστι τον διάβολον». Αυτά τα χωρία τι φανερώνουν; ∆εν ομιλούν για την κατάργηση του διαβόλου απ’ τον ίδιο τον Χριστό;

∆εν μπορούμε ν’ αγνοήσαμε την ύπαρξη του διαβόλου, του οποίου τα έργα ήλθε να καταργήσει ό Χριστός. Εγώ όμως σας λέγω, αντί ν’ ασχολείσθε με τον διάβολο και τις πονηρίες του, αντί ν’ ασχολείσθε με τα πάθη, να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού.

Οσίου Πορφυρίου
Βίος και λόγοι σελ. 313

Άγιοι που έζησαν τον 20ο αιώνα – Ένα βιβλίο για ανθρώπους που έζησαν ανάμεσά μας, αλλά δεν προσδέθηκαν στον κοινωνικό τους περίγυρο και τις αξίες της εποχής, προτίμησαν να κοιτάξουν ψηλά και να αναζητήσουν το «καθ’ ομοίωσιν»

Βρειτε το συναρπαστικο βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Όσιος Πορφύριος: Να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού»:

Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος: Εκείνος πού αγαπάει τον Χριστό
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Για να σωθείς
Περί των Αγίων και ενδόξων Αποστόλων
Άγιος Παΐσιος: Μεγαλύτεροι Μάρτυρες ήταν οι Προφήτες!

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο