Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε και φέτος στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Πατρίδος μας, η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ο οποίος είναι συμπολιούχος της τοπικής Εκκλησίας.

Επίκεντρο ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, ενώ των Ιερέων προΐστατο ο Γραμματέας παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκταριος Δαρδανός.

Στις 15:30 πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.Αλεξίου και συνλιτανευόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκταρίου και Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Η περιφορά της Ιεράς Εικόνος, πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, καθώς επίσης και των σωμάτων ασφαλείας, ναυτικών σωματείων και εκπροσώπων της ναυτοσύνης.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε προκειμένου να λάβει την Ευλογία του Προστάτη Αγίου των Ναυτικών και των Θαλασσών.

Ημερολόγια 2024 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά

Ημερολογια 2024 εδω

Σχετικά άρθρα με «Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά»:

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα
Λιτανεία του Πολιούχου της Ερμούπολης Σύρου και Προστάτου των Ναυτιλομένων Αγίου Νικολάου
Εορτή Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο