Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Εντόβεν Ολλανδίας

Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Εντόβεν Ολλανδίας

Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Εντόβεν Ολλανδίας

Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Εντόβεν Ολλανδίας

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας μετέβη στην τρίτη κατά σειρά ενορία του Αγίου Νεκταρίου στη Μπενελούξ, στην πόλη Eindhoven της Ολλανδίας, προκειμένου να τελέσει την Αναίμακτο Ιερουργία και να παρευρεθεί στην ετήσια πανήγυρη του προστάτου και εφόρου της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο λαμβάνοντας αφορμή τόσο από την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής και την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, όσο και από το πρόσωπο του προ ολίγων ημερών εορτάσαντος Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους συλλειτουργήσαντες κληρικούς, μεταξύ των οποίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Josef Moes και το περί αυτόν εκκλησιαστικό συμβούλιο για το έργο που επιτελείται στην Ενορία, αγκαλιάζοντας τους Ορθόδοξους κάθε προέλευσης και καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας, ευχήθηκε να έχουν τις πρεσβείες και την ευλογία Του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Εντόβεν Ολλανδίας»:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Αγρυπνία Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή στη Νέα Ιωνία Βόλου
Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου
Εορτή Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο