Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου στη Μητρόπολη Σπάρτης Αγρυπνία Αγίου Ευσταθίου στα Τρίκαλα Εορτή Αγίου Ευσταθίου του Μεγαλομάρτυρα και της συνοδείας του

Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, την παραμονή της εορτής και ώρα 18.00, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη. Το πρωί της εορτής θα τελεσθούν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολη φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτηε την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Μολάους. Θα επακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου εντός του Ιδρύματος προς ενίσχυση των τροφίμων και των εργαζομένων.

Σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου στη Μητρόπολη Σπάρτης»:

Εορτή Αγίου Νικήτα στη Μητρόπολη Θηβών
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο Σταυρός του Κυρίου δεν είναι μόνο ένα έμβλημα ή ένα σύμβολο της χριστιανικής πίστεως
Το Ζαγκλιβέρι τίμησε τους ήρωες του 1821

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο