Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, πανηγύρισε, εκ μεταθέσεως, η Ενορία των Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek. Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «καλή» απιστία του Θωμά και στην μετέπειτα ομολογία πίστεως προς τον αναστάντα Χριστό και την σημασία τους για την ζωή των πιστών σήμερα προτρέποντας να απομακρύνουμε τα σύννεφα της απιστίας από την ζωή μας και να αφήσουμε το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού να διαποτίζει όλη την ζωή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ενορίας για το έργο το οποίο επιτελούν με την βοήθεια των συνεργατών τους, ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στον όσιο Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 9 Μαΐου, και στο γεγονός ότι ο ίδιος ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνυπέγραψε μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους λοιπούς Συνοδικούς αγίους Αρχιερείς την Πράξη της Αγιοκατατάξεως του αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στις δέλτους των αγίων της Εκκλησίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου, τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια όταν και επισκεπτόταν το Άγιον Όρος μαζί με τον μακαριστό πατέρα του, πατέρα Ιγνάτιο Peckstadt.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek»:

Μητρόπολη Θηβών: Άδικο να στοχοποιείται για ακόμη μια φορά η Εκκλησία
Πανήγυρις Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου στους Αγίους Αναργύρους
ΔΙΣ: Στη Συνοδική Επιτροπή παραπέμπονται οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας
Η Πανήγυρις του Αγίου Θεράποντος του Θαυματουργού Κατερίνης
Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος: Δεν έχω εμβολιαστεί και ούτε προτίθεμαι να εμβολιαστώ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο