Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παναγίας του Έβρου
Την προσεχή Κυριακή 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στον Έβρο πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου», στην Μάκρη. Το μοναστήρι της Παναγίας μας αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως επειδή, αθόρυβα και σεμνά, χαρίζει τις πνευματικές του ευεργεσίες σε πολλούς συνανθρώπους μας και σκεπάζει με τις προσευχές των αδελφών, τα προβλήματα και τις ανάγκες της επαρχίας.
Η τέλεση των ακολουθιών θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Υγείας. Για το λόγο αυτό και για την προστασία της υγείας των πιστών, η Ιερά Μητρόπολη θα τελέσει την πανήγυρη της Ιεράς Μονής ως εξής:
Το Σάββατο 22 Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
Ώρα 9.00 μ.μ. – 12.00 τα μεσάνυχτα Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
Την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 7.00 – 10.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παναγίας του Έβρου»:
Εορτή Αγίου Ανδρέου του Στρατηλάτου
Κατάθεση Θεμελίου Λίθου Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Επανομής
Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου
Ο π. Τύχων καθηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Μητροπολίτη Μάνης
Πανήγυρις Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων








Προσθέστε Σχόλιο