Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Ιερά Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών εορτάζει πανηγυρικώς την εορτή της Συνάξεως Πάντων των Αγίων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων κατά την Κυριακή 14 του μηνός Οκτωβρίου. Κατ’ αυτήν θα τεθούν σε προσκύνηση πάντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των Τοπικών Αγίων της περιοχής, προς ευλογία του πιστού Λαού καί των εκπροσώπων αυτού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6:15 μ.μ. Υποδοχή πάντων των σωζομένων Ιερών Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου καί του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, εκπροσώπους Υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και τον ευλαβή Λαό.

Ώρα 6:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Ώρα 7:30 μ.μ. Ιερά Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνει η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Η Ιερά Λιτανεία θα διέλθει εκ των οδών Γιώτα, Αμαλίας, Κεντρική Πλατεία, Στρατηγού Σαράφη.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η εις Διάκονο Χειροτονία του Οσιολογιωτάτου Μοναχού Ελισαίου Δουσικιώτου.

Ώρα 9:00-12:30 βραδινή: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση και αποχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων»:

Αγιασμός κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Αργολίδος
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ιωάννη τον Ερημίτη στην Ι.Μ. Κυδωνίας
Αγρυπνία Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φλώρου στην Ι.Μ. Θηβών
Εορτή Αγίου Ιακώβου του Αλφαίου του Αποστόλου
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στο Αθλητικό κέντρο Νέας Εφέσου Πιερίας

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο