Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης
http://imtks.gr/images/stories/DeltiaTypou/2019/06052019_1/033.jpg

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη τελέσθηκε ο Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Τη διακονία του Θείου Κηρύγματος ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της Αναστάσεως του Κυρίου μας καθώς και στη βιωτή του εορταζομένου Αγίου.

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος και Ορθόδοξες χώρες, όπως Ρωσία και Ρουμανία, όπου έχουν ανεγερθεί πολλοί Ιεροί Ναοί επ’ ονόματι του Αγίου Εφραίμ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφέρθηκε στην σωτήριο ομολογία του Αποστόλου Θωμά και στο πρόσωπο του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ. Ευχαρίστησε επίσης και εκ μέρους των συλλειτουργησάντων Αρχιερέων τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο για την πρόσκληση και πνευματική ευκαιρία και ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο μακροημέρευση, υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που η Εκκλησία του ανέθεσε και να είναι πραγματικός λειτουργός των Μυστηρίων του Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, στον τόπο ανευρέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ και στο δένδρο όπου μαρτύρησε, όπου τελέσθηκε και δέηση.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης
http://imtks.gr/images/stories/DeltiaTypou/2019/06052019_1/088.jpg

Σχετικά άρθρα με «Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης»:

Εσπερινός Εορτής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Ρεκόρ Γκίνες για Ανακύκλωση Γυαλιού στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού
Λιτανεία Φοβεράς Προστασίας στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις