Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε την μητέρα του

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε την μητέρα του

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε την μητέρα του
http://www.imks.gr/images/phocagallery/18_al_mn/thumbs/phoca_thumb_l_img_3223.jpg

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε την μητέρα του

Εις τον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Αλικαρνασσού τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της μητρός του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, μακαριστής Κλεοπάτρας. Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων Ιεραρχών του Αλεξανδρινού Θρόνου, της Εκκλησίας Κρήτης και του Θεοφ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος παρίστατο συμπροσευχόμενος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος συμπροσευχήθηκε εις την Θεία Λειτουργία και έλαβε μέρος εις το μνημόσυνο. Το λόγο διακόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος αναφέρθηκε εις την προσωπικότητα της μακαριστής γερόντισσας Κλεοπάτρας, την οποία χαρακτήρισε ως «άνθρωπο της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής και της αγάπης».

Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος, με εμφανή συγκίνηση, ευχαρίστησε τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς και αναφέρθηκε εις την μακαριστή μητέρα του Κλεοπάτρα, με λόγους βαθιάς ευγνωμοσύνης, σεβασμού, τιμής και αγάπης, καθώς κατά κοινή ομολογία υπήρξε μια χαριτωμένη και πλούσια προικισμένη από τον Θεό ύπαρξη και ψυχή. Μοναστικές Αδελφότητες, Άρχοντες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, μετείχαν και προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως και μακαρίας μνήμης της ταπεινής και γεμάτης αγάπη και πίστη γερόντισσας Κλεοπάτρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε την μητέρα του»:

Μεγάλη Δευτέρα
Ακολουθία του Νυμφίου στο Μητροπολιτικό Ναό Μεγάρων
Το Μήνυμα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για το Πάσχα 2018
Επέτειος Κηρύξεως της Επαναστάσεως στη Ρούμελη
Η τοποθέτηση μας μπροστά στον Εσταυρωμένο


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις