Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πενταετές Μνημόσυνο π. Συμεών Κραγιόπουλου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πενταετές Μνημόσυνο π. Συμεών Κραγιόπουλου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πενταετές Μνημόσυνο π Συμεών Κραγιόπουλου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πενταετές Μνημόσυνο π Συμεών Κραγιόπουλου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέσθηκε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου ε.έ., εις το Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος Πανοράματος, το πενταετές Ιερό Μνημόσυνο του πολυσέβαστου Γέροντος της Μονής και επί σειρά ετών Ηγουμένου π. Συμεών Κραγιόπουλου (†30 Σεπτεμβρίου 2015) , Ιδρυτού και Κτίτωρος της ως άνω Μονής.

Των Ιερών Ακολουθιών, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Πατέρες της Ιεράς Μονής, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ.Θ., Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, και τον Καθηγούμενο Αυτής Αρχιμ. π. Ιωάννη Γρίντζο.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς επίσης και στην μορφή του π. Συμεών, τον οποίο και γνώριζε από τα φοιτητικά του έτη στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., τονίζοντας την πολυετή και θυσιαστική προσφορά του στην Εκκλησία, το φιλάνθρωπο του χαρακτήρα του και το πνευματικό κύρος πού διέθετε, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του οικείου Ιεράρχου, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, για την σχετική άδεια και ευλογία που του παρείχε ώστε να προεξάρχει των σημερινών λατρευτικών εκδηλώσεων.

Ακολούθησε Τρισάγιο επί του Μνήματος του Μακαριστού Γέροντος και Πνευματικού οδηγού της Μοναστικής Αδελφότητας, καθώς επίσης μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα (σύμφωνα πάντοτε με τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών), όπου και ακούσθηκαν λόγοι πνευματικοί οικοδομής μέσα από τις ομιλίες του π. Συμεών Κραγιοπούλου.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πενταετές Μνημόσυνο π Συμεών Κραγιόπουλου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)»:

Φθιώτιδος Συμεών: Να γίνουμε και εμείς επιστήθιοι φίλοι του Κυρίου μας
Εορτή Εγκαινίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης
Εορτή Αγίου Καλλίστρατου του μάρτυρα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο