Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Ποιος ο σκοπός των χαρισμάτων στους πιστούς;

Ποιος ο σκοπός των χαρισμάτων στους πιστούς;

Ποιος ο σκοπός των χαρισμάτων στους πιστούς;

Ποιος ο σκοπός των χαρισμάτων στους πιστούς;

Διάφορα και ποικίλα είναι τα χαρίσματα των πιστών μέσα στην Εκκλησία. Άλλος έχει χάρισμα διδασκαλίας, άλλος φιλανθρωπίας, άλλος θερμή προσευχή που κάνει θαύματα, άλλος σύνεση και διάκριση για να συμβουλεύει και να παρηγορεί, άλλος υποδειγματική υπομονή και καρδιά μακρόθυμη.

Για ποιο σκοπό όμως παρέχει ο Κύριος τα χαρίσματα αυτά στους πιστούς; Την απάντηση μας τη δίνει στη συνέχεια ο άγιος Απόστολος: «προς τον καταρτισμόν των αγίων εις έργον διακονίας, εις οἰκοδομήν του σώματος του Χριστού».

Είναι δηλαδή τριπλός ο σκοπός των χαρισμάτων: Πρώτον, ο «καταρτισμός των αγίων», δηλαδή η πνευματική πρόοδος των χριστιανών στην ορθή πίστη και την εν Χριστώ ζωή. Δεύτερον, το «έργον διακονίας», δηλαδή η υπηρεσία των αδελφών.

Τα χαρίσματα δίδονται για να τα αξιοποιεί ο καθένας όχι μόνο για το προσωπικό του όφελος αλλά και για τη διακονία των αδελφών του, να τα προσφέρει με αγάπη στους συνανθρώπους του. Άλλωστε γι’ αυτό δεν έχουν όλοι τα ίδια χαρίσματα, για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και να έχει ο ένας την ανάγκη του άλλου. Και τρίτον, η «οικοδομή του σώματος του Χριστού», που σημαίνει άτι με τα χαρίσματα που λαμβάνει ο κάθε χριστιανός, οικοδομείται και στερεώνεται το πνευματικό οικοδόμημα της Εκκλησίας. Η πνευματική προκοπή κάθε πιστού χριστιανού γίνεται δόξα όλης της Εκκλησίας.

Έχουμε ευθύνη λοιπόν να καλλιεργούμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός όχι μόνο για τον προσωπικό μας καταρτισμό αλλά και για την ωφέλεια όλου του εκκλησιαστικού σώματος.

Περιοδικό «Ο Σωτήρ»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ποιος ο σκοπός των χαρισμάτων στους πιστούς;»:

Άγιος Πορφύριος: Είδα έναν άγιο ζωντανό…
Εορτή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτου
Εορτή Αγίων Ερμύλου και Στρατονίκου
Ευαγγέλιο Κυριακής μετά τα Φώτα 13-1-2019
Η μετάνοια είναι λόγος του Ευαγγελίου του Χριστού

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο