Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αρναία Χαλκιδικής

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αρναία Χαλκιδικής

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αρναία Χαλκιδικής

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αρναία Χαλκιδικής

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην Αρναία της Χαλκιδικής, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, με τη λειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, και πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου αφιχθέντος και ευχηθέντος τελουμένης της Θείας Λειτουργίας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δημ. Βαρτζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αρναίας κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο διατελέσας Βουλευτής και Υπουργός κ. Χρήστος Πάχτας, ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θεόδ. Ράμκος, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή, ανεφέρθη στις αρετές της συγχωρητικότητας, της νηστείας, της εγκράτειας και της ολιγάρκειας, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την επι μήκιστον ετών υγιεινών συνέχιση της καλής διακονίας του προς το Λαό και την Εκκλησία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τέλεσε Μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντός του Μητροπολίτου Μητροπολίτου Μαντινείας Θεοκλήτου (Φιλιππαίου) και ευχαρίστησε από καρδίας τους παραστάντες Αρχιερείς, Ιερό Κλήρο και ιδιαίτερα τον πιστό λαό, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει.

Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στη Φλώρινα, όπου θα ευχηθεί στον ωσαύτως άγοντα τα ονοματήριά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αρναία Χαλκιδικής»:

Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει
Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία
Μοναχική χειροθεσία στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Mangrove

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο