Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας του Δήμου Τσερίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, σήμερα Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Kατά το κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο καλεί τον άνθρωπο η Εκκλησία να διάγει την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. «Κύριος στόχος αυτού του πνευματικού ταξιδιού, που ονομάζεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή, είναι η συνάντησή μας με τον Αναστημένο Χριστό.

Μόνο μέσα από το πρίσμα της Αναστάσεως μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει αληθινά τα άχραντα Πάθη Του. Με τη νηστεία, που μας καλεί η Εκκλησία μας από αύριο, «σταυρώνουμε», το θέλημά μας. Είναι ένας συνδυασμός κινήσεων της διάνοιας και της ψυχής. Η νηστεία η αληθινή, είναι η προοπτική για να ποθήσει ο άνθρωπος τον Χριστό, να πεινάσει για την αγάπη Του, να διψάσει για το έλεός Του και να επιθυμήσει το λυτρωτικό και σωτήριό Του θέλημα».

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, ανέφερε ο Πανιερώτατος, που αποτελεί τμήμα της επί του Όρους ομιλίας του Κυρίου, διδάσκει ο Ιησούς πως η πνευματική προσπάθεια πρέπει να αποφεύγει την διαφήμιση, να διακρίνεται από την ακακία, την συγχωρητικότητα και την αμνησικακία και να έχει ως επίκεντρό της τον πνευματικό πλουτισμό των αρετών. «Ασφαλώς και ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος, διότι τα τρία αυτά που αναφέρθηκα πιο πάνω έρχονται σε αντίθεση με τη νοοτροπία του κόσμου. Ο κόσμος παρακινεί στην διαφήμιση και την επίδειξη της ζωής, αναζητεί την ευαρέσκεια και τα εύγε των άλλων, αποτρέπει την συγχωρητικότητα με την στάση του και επαινεί την συσσώρευση του επίγειου και υλικού πλούτου».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και καλό στάδιο, αιτούμενος συγχώρηση ο ίδιος από το ποίμνιό του για ότι τους στεναχώρησε. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε εις Πνευματικό, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει»:

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία
Μοναχική χειροθεσία στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Mangrove
Αιτωλίας Δαμασκηνός: Καλείσαι να διακονήσεις έναν υπέροχο και ευλογημένο λαό
26 Φεβρουαρίου: Κυριακή της Τυρινής
26 Φεβρουαρίου: Αγία Φωτεινή η Μεγαλομάρτυς η Σαμαρείτιδα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο