Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Ο πονηρός άνθρωπος, δεν μπορεί να υποφέρει με ηρεμία

Ο πονηρός άνθρωπος, δεν μπορεί να υποφέρει με ηρεμία

Ο πονηρός άνθρωπος, δεν μπορεί να υποφέρει με ηρεμία

Ο πονηρός άνθρωπος, δεν μπορεί να υποφέρει με ηρεμία, την ευτυχία των άλλων.

Δείγμα της φιλανθρωπίας του Θεού, είναι και τούτο: Συνδύασε έτσι τα πράγματα με όσους σκέπτονται πονηρά και έχουν κακούργα σχέδια, ώστε να καταστούν να τυλίγονται στα δίχτυα εκείνου που επιβουλεύονται τους άλλους και να σταματούν τα όσα τεχνάσματα και οι όσες μηχανορραφίες τους. Αυτό συνέβηκε και στην περίπτωση του Μωϋσή. Εκείνος που επρόκειτο να φονευτεί, διασώθηκε, ενώ ο Φαραώ οδηγήθηκε στην καταστροφή και μάλιστα δια της οδού, που μηχανεύτηκε εναντίον των παιδιών. Έδωσε εντολή να φονευτούν τα παιδιά και ανάγκασε την μητέρα του Μωϋσή, να εγκαταλείψει από το φόβο της το βρέφος. Η κόρη όμως του Φαραώ, ανέσυρε το καλάθι από τον ποταμό και βρήκε το βρέφος και το ανέθρεψε. Και εκείνος ο Μωϋσής, αφού μεγάλωσε, κατέστρεψε τον Φαραώ.

Με το γεγονός αυτό διαλάμπει κατεξοχήν η σοφία του Θεού, που εξευρίσκει τρόπους. Έτσι αφενός μεν οι κακοί παίρνουν γερό μάθημα, αφετέρου οι καλοί αισθάνονται μεγάλη ευχαρίστηση, που δια του Θεού, διαφεύγουν τις παγίδες.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Θέλω να ζήσω με τον Θεό, να τον γνωρίσω καλύτερα. Θέλω να μάθω να προσεύχομαι, να μιλάω με τον Θεό, να πηγαίνω στην εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά πράγματα. Μου φαίνονται κάπως δύσκολα…

Θελω να Ζησω μαζι σου!

Σχετικά άρθρα με «Ο πονηρός άνθρωπος, δεν μπορεί να υποφέρει με ηρεμία»:

Πρέπει να είμαστε άγρυπνοι και προσεκτικοί
Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;
Άκουσε και φοβήσου! (Ιερός Αυγουστίνος)
Σιωπή και προσευχή!
Κάθε μέρα να λέτε δύο σύντομες προσευχές

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο