Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Ψυχωφελη » Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;

Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;

Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;

Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;

Από τη στιγμή που αγχωνόμαστε και αγωνιούμε, εμποδίζουμε τον Θεό να επέμβει! Πρέπει να απλοποιήσουμε την ζωή μας, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, για να ελευθερωθούμε από το άγχος. Όσο απομακρύνονται οι άνθρωποι από την φυσική ζωή, την απλή και προχωρούν στην πολυτέλεια, στην καλοπέραση και στην κοσμική ευτυχία, αυξάνουν και το ανθρώπινο άγχος. Η πολυτέλεια κουράζει. Είναι μερικοί που συνέχεια θέλουν να αλλάζουν έπιπλα κλπ. Τρέχουν μετά να βγάλουν περισσότερα χρήματα και έτσι γεμίζουν άγχος. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Η αγωνία στην γωνία… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Μην έχετε άγχος και μην αρχίσετε να λέτε «τί θα φάμε;» ή «τί θα πιούμε;» ή «τί θα φορέσουμε;» επειδή για όλα αυτά αγωνιούν οι άπιστοι μόνο (Ματθ. 6, 31-32). (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

Τα συνηθισμένα μέσα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της εποχής μας, για να διώξουν μακριά το άγχος τους είναι οι διασκεδάσεις, τα χαρτιά, οι χοροί και τα θέατρα. Τέτοια μέσα όμως, αυξάνουν ακόμα περισσότερο το άγχος και την ταραχή της καρδιάς τους. Αν αντίθετα, στρέψουν τα μάτια τους στο Θεό, τότε ξαλαφρώνει η καρδιά τους και βλέπουν καθαρά το φορτίο που πριν τους βάραινε και δεν το καταλάβαιναν… (Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης)

Θέλω να ζήσω με τον Θεό, να τον γνωρίσω καλύτερα. Θέλω να μάθω να προσεύχομαι, να μιλάω με τον Θεό, να πηγαίνω στην εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά πράγματα. Μου φαίνονται κάπως δύσκολα…

Θελω να Ζησω μαζι σου!

Σχετικά άρθρα με «Πως θα ελευθερωθούμε από το άγχος;»:

Άκουσε και φοβήσου! (Ιερός Αυγουστίνος)
Σιωπή και προσευχή!
Κάθε μέρα να λέτε δύο σύντομες προσευχές
Ο Άγιος Νικόλαος, ο πολύ αγαπητός
Άγιος Παΐσιος: Να βοηθήσουμε με την προσευχή

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο