Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο

Πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο

Προσευχή στον Κύριο Σύμβολο της Πίστεως Χριστός στο γάμο

Χριστός στο γάμο και πως παρευρίσκεται

Ας μη τον ατιμάζουμε, λοιπόν, με τις διαβολικές πομπές, αλλά αυτό που έκαναν τότε στην Κανά της Γαλιλαίας, ας κάνουν και αυτοί που τώρα παντρεύονται, δηλαδή ας έχουν τον Χριστό μέσα τους.

Και πως, λέγει, μπορεί να γίνη αυτό;

Με τους ιερείς, διότι λέγει: «Εκείνος που δέχεται εσάς, εμένα δέχεται» (Ματθ. 10, 40).

Αν λοιπόν, απομακρύνης το διάβολο, αν απομακρύνης τα πορνικά τραγούδια, τα θηλυπρεπή άσματα, τους άτακτους χορούς, τα αισχρά λόγια, την διαβολική πομπή, τον θόρυβο, τα ακράτητα γέλια και την υπόλοιπη ασχημοσύνη και εισαγάγης τους άγιους δούλους του Χριστού, θα παραυρεθή οπωσδήποτε και ο Χριστός μαζί με τη μητέρα του και τους αδελφούς του.

Διότι λέγει: «Όποιος εφαρμόζει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου, αυτός είναι και αδελφός και αδελφή και μητέρα μου» (Ματθ. 12, 50).

Και γνωρίζω ότι σε πολλούς φαίνομαι ενοχλητικός και φορτικός όταν συμβουλεύω αυτά και ξερριζώνω παλιά συνήθεια.

Αλλ’ όμως δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου αυτό, διότι δεν έχω ανάγκη από την ευγνωμοσύνη σας, αλλά μ’ ενδιαφέρει η ωφέλειά σας, δεν έχω ανάγκη από τα χειροκροτήματα και τους επαίνους σας, αλλά μ’ ενδιαφέρει το κέρδος και η ενάρετη ζωή σας.

Ας μη μου πη κανείς ότι είναι έθιμό.

Όπου διαπράττεται αμαρτία, μη θυμηθής το έθιμο, αλλά αν είναι πονηρά όσα γίνονται, έστω και είναι παλιό έθιμο, να το καταργήσης, αν όμως δεν είναι πονηρά, έστω και αν δεν είναι συνήθεια, εισάγαγέ τα και φύτεψέ τα.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Χριστός στο γάμο σχετικά άρθρα:

Ο γάμος σήμερα γίνεται συνάλλαγμα
Όταν γίνεις έγγαμος…
Ο ευλογημένος γάμος…

Προσθέστε Σχόλιο