Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα

Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα

Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα

Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα

Η ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ της Αιγύπτου.

Μπορεί ο Ελληνισμός και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Νειλοχώρα να συρρικνώνονται, όμως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με επικεφαλής την Α.Θ. Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προσπαθεί να παραμένουν όλοι οι Ιεροί Ναοί ανοιχτοί και να τελείται η Θεία Λειτουργία.

Η μελογοπρέπειά τους μαρτυρεί το ένδοξο παρελθόν αλλά και την μεγάλη ευλάβεια των προγόνων μας. Εισερχόμενος σε έναν τέτοιο λαμπρό οικοδόμημα αυθόρμητα έρχεται στην σκέψη σου η φράση από το τροπάριο «Εν τώ ναώ εστώτες της δόξης σου εν ουρανώ νομίζομεν εστάναι.» Μύχιος πόθος του Μακαριωτάτου ήταν, μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση του φάρου της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, της ροτόντας της Ανατολής, της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο και η εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην όμορφη πόλη του Σουέζ.

Η φθορά του χρόνου είχε προξενήσει σημαντικές φθορές στον Ιερό Ναό, με αποτέλεσμα όλο αυτό το οικοδόμημα να καταστεί σχεδόν ετοιμόρροπο. Η μεγάλη ευλάβεια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου πρός την Αγία Αικατερίνη τον οδήγησε στην δύσκολη αναζήτηση οικονομικής βοήθειας για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού.

Με την βοήθεια της Ελληνικής κοινότητας Καΐρου εξασφαλίσθηκε η σχετική άδεια από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες. Την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου κατόπιν προσωπικής παρακλήσεως Του Μακαριωτάτου, ανέλαβε ο όμιλος των επιχειρήσεων Orasco. Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σαουΐρις εκτιμώντας το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και την έντονη δραστηριότητά του ανταποκρίθηκε ευγενώς στο αίτημα. Το έργο ξεκίνησε και με γοργούς ρυθμούς προχωρά. Γίνεται η στερέωση του Ναού, η εσωτερική και εξωτερική του ανακαίνιση.

Η Α.Θ. Μακαριότης, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, επισκεύθηκε τον Ιερό Ναό και επιθεώρησε τα μέχρι σήμερα έργα που έχουν γίνει, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή Του. Από τον επιβλέποντα μηχανικό ενημερώθηκε για την εξέλιξη τους.

Με την χάρη του Θεού σύντομα όλοι μας θα χαρούμε μαζί με τους απόδημους Σουεζιανούς την χαρμόσυνο ημέρα των θυρανοιξίων Του. Και πάλι θα ηχήσουν οι καμπάνες της Αγίας Αικατερίνης στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Το όνειρο του Μακαριωτάτου μας έλαβε σάρκα και οστά.

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα»:

Αναχώρηση της Αγίας Ζώνης για το Άγιον Όρος
Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Άρχισε η Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδος της Μητροπόλεως Άρτης
Πανήγυρις Αγίου Ανδρέου Κρήτης στο Ηράκλειο
Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις