Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πραγματοποιήθηκε η τηλεσυνεδρίαση για τα 100 έτη από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Πραγματοποιήθηκε η τηλεσυνεδρίαση για τα 100 έτη από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Πραγματοποιήθηκε η τηλεσυνεδρίαση για τα 100 έτη από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Πραγματοποιήθηκε η τηλεσυνεδρίαση για τα 100 έτη από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών (1920-2020) από την κοίμηση του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, διοργάνωσαν τηλεσυνεδρίαση με θέμα «Νεκταρίου νέκταρ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, με έδρα της διαδικτυακής μετάδοσης το Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, με τη συμπλήρωση πέντε ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Την τηλεσυνεδρίαση συντόνισε η κ. Α. Ραμουτσάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Κρήτης. Σε αυτήν ομίλησαν η κ. Ιωάννα Κριτσωτάκη εκπαιδευτικός θεολόγος, με θέμα «Η παιδαγωγική σκέψη του αγίου Νεκταρίου», ο κ. Δημήτριος Χοϊλούς, Δρ Θεολογίας-Συγγραφέας, με θέμα «Το πρόσωπο της γυναίκας στην ποιμαντική του αγίου Νεκταρίου», ο κ. Ανδρέας Φαρσάρης εκπαιδευτικός θεολόγος με θέμα «Αμαρτία και Λύτρωση μέσα από το έργο του αγίου Νεκταρίου ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ», και ο π. Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγός – Συγγραφέας, με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος και ο σπερματικός λόγος».

Παρεμβάσεις στην αρχή και στο τέλος έκαναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων κ. Μιχαήλ Τσακιράκης. Αναλυτικό δελτίο τύπου, στο οποίο θα υπάρχουν και περιλήψεις των εισηγήσεων, θα εκδοθεί από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο των Θεολόγων.

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρητίου Συνδέσμου των Θεολόγων, τους εκλεκτούς εισηγητές της διαδικτυακής ημερίδας και όλους που την παρακολούθησαν. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους τεχνικούς που βοήθησαν αποφασιστικά στη διεξαγωγή της, μεταξύ των οποίων τον εκ Ρεθύμνου κ. Μιχαήλ Χαλκιαδάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πραγματοποιήθηκε η τηλεσυνεδρίαση για τα 100 έτη από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου»:

Μητρόπολη Πέτρας: Μονογονεϊκή οικογένεια – χωρισμός
Εορτή Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο Μητροπολίτης Αρκαδίας Βασίλειος στη Μητρόπολη Κορίνθου
Μητρόπολη Λέρου: Για Κληρικούς που κάνουν χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
Αναστολή δράσεων της Μητροπόλεως Φθιώτιδος
Εορτή Αγίου Παύλου Α´ του Ομολογητού και Ιερομάρτυρος
Καθηγούμενος Εσφιγμένου Βαρθολομαίος: Ο λόγος Του, η ζωή μου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο