Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού Πολιούχου Πρεβέζης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου, τονίζοντας ότι ο βίος του αποτελεί αφορμή πρός μίμηση και πρόσκληση στην ευχαριστιακή κοινωνία. Επίσης χαρακτήρισε τον Άγιο Χαράλαμπο ως πρότυπο αληθινής αντιστάσεως διότι προέβαλε αντίσταση απέναντι στην αμαρτία της εποχής του και στην λατρεία των ειδώλων ως μια ζώσα θυσία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, εκφράζοντας την χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς τα πρόσωπά τους.

Τέλος τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο»:

Η Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στη Νέα Χαλκηδόνα
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης
Εορτή Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Μελιτηνής Μάξιμος: Η φαρισαϊκή υποκρισία δεν έχει θέση στη ζωή μας
Εορτή Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα
Εορτασμός Πολιούχου Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο