Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/
47555775672/in/album-72157704572805762/

Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Ε ´ Κυριακής των Νηστειών, 14 Απριλίου ε.έ., η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με την Βυζαντινή Χορωδία «ο Απόστολος Παύλος», υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου, διοργάνωσε εν όψει της εισόδου της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, εις την Κεντρική Αίθουσα του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας», προπασχάλια εκδήλωση με γενικό τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά».

Μέλημα των διοργανωτών της εκδηλώσεως ήταν μέσα από την άριστη απόδοση των ύμνων να βοηθήσουν τους παρισταμένους να προγευθούν τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας τα οποία σε λίγες ημέρες θα βιώσουν στην Εκκλησία μας και με απλά λόγια να κατανοήσουν τα μεγάλα μηνύματα που μπορεί ο καθένας να αντλήσει από την μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού.

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος με την καταληκτήρια ομιλία του τόνισε ότι «ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι το μυστήριο της ζωής και μας δίνει συνεχώς μηνύματα ελπίδας. Θα πρέπει να αγαπήσουμε τον Κύριο και να συμπορευτούμε μαζί Του».

Χρησιμοποιώντας εν συνεχεία μία χαρακτηριστική φράση του προηγούμενου της Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους, Γέροντος Βασιλείου (Γοντικάκη), ότι «όποιος ζήσει μία Θεία Λειτουργία και μία Μεγάλη Εβδομάδα, θα μπορέσει να καταλάβει το νόημα της Ορθοδόξου Πίστεως», αναφέρθηκε στα νοήματα των ημερών, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει μέσα από τους ύμνους της περιόδου.

Καταλήγοντας και αφού συνεχάρη τους συντελεστές της εκδηλώσεως για την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παρουσίασης, ευχόμενος παράλληλα προς τους παρευρισκόμενους καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι «είμαστε τυχεροί που μας αξίωσε ο Θεός να είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες και να έχουμε μία γλώσσα που μπορεί να εκφράσει όλα αυτά εκπληκτικά και μοναδικά βιώματα της Πίστεως μας».

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Προπασχάλια Εκδήλωση στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Τριετές μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης Σεραφείμ
Κυριακή Ε´ Νηστειών στην Παναγία Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
ΣΤ´ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)
Η Έξοδος του Μεσολογγίου 10 Απριλίου 1826
Τι συμβολίζει η Πασχαλινή Λαμπάδα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο