Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τετάρτης της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 04 Μαρτίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τέλεσε την Α΄ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας συνεχίζονταν η προσκύνηση της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, η οποία εκομίσθη, υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γρηγορίου Νανακούδη διά ολίγων χρονικό διάστημα, διερχόμενη προς την πόλη της Ορεστιάδος, ενώ παράλληλα ετέθη προς προσκύνηση και η παλαιά εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ήδη διανύουμε εκφράζοντας την χαρά του για την ευλογημένη παρουσία εις την επαρχία, του Τιμίου και πανσεβασμίου Θησαυρίσματος του αποτμήματος του Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, του αγίου της αγάπης και της υπομονής όπως χαρακτηρίζεται, σημειώνοντας ότι «μέσα από την υπομονή μπορούμε να βαδίζουμε την οδό Κυρίου που οδηγεί στην Σωτηρία».

Προ της Απολύσεως ετελέσθη Αρχιερατικό Τρισάγιο, επί τη συμπληρώσει 5 ετών από την εις Κύριον εκδημίας του Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη (+ 04-03-2015), Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος υπήρξε πνευματικός υιός του Σεβασμιωτάτου και από τους πρώτους στενούς του συνεργάτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία το Σεπτό απότμημα του Ιερού Λειψάνου ανέχωρησε για την πόλη της Ορεστιάδος, ενώ στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, εξέφρασε για ακόμη μία φορά λόγους ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ διά την παροχή της ευλογίας και την συγκατάθεση του, για την ολιγόωρων αυτή στάση προς προσκύνηση του πανσεβασμίου αυτού Θησαυρίσματος της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη, δίδοντας μία ακόμα πνευματική ευκαιρία στον λαό του Λαγκαδά να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη του ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Μαρκάκης
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβάλλεται το προσκύνημα της Παναγίας Τσαμπίκας στο Βόλο
Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στη Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Αγιασμός των Γραφείων της Μητροπόλεως Σιατίστης
Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στη Μονή Κρεμαστών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις