
Ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης στα Τρίκαλα
Μια από τις προσωπικότητες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα με αφορμή το Αντάμωμα των Βλάχων είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει βλάχικη καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του. Αλλά η παρουσία του στα Τρίκαλα έχει και μια ιστορική βαρύτητα, αφού είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στο Φρούριο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του τριημέρου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων στα πλαίσια του 35ου Ανταμώματος Βλάχων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε, εκπροσωπώντας τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης, ενώ χαιρετισμό απυηύθυνε εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.
Ακολούθησε η παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών των συλλόγων Βλάχων.
Οι εκδηλώσεις έχουν ως θέμα: «Χορός, τραγούδι, έθιμα, παράδοση και ιστορία των Βλάχων».
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα:
Προσκύνημα Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος
Πανήγυρις Γενεθλίου Ιωάννου του Προδρόμου στα Τρίκαλα
Εορτή των Αγίων Πάντων στην Πρόνοια Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Έχουμε μέσα μας το δώρο, την χάρη του Αγίου Πνεύματος
Μαθητές από το Άργος στην Μητρόπολη Άρτης
Οι Άγιοι είναι πλήθος αμέτρητο…







Προσθέστε Σχόλιο