Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Τα προβλήματα και η λύση τους

Τα προβλήματα και η λύση τους

Τα προβλήματα και η λύση τους

Τα προβλήματα και η λύση τους

Το περιστατικό τού σεληνιαζόμενου νέου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής εκφράζει μία πραγματικότητα και δίνει την αφορμή για να στρέψουμε το λόγο μας στο καθολικό φαινόμενο των προβλημάτων της ζωής, τα οποία είναι πολλά και ποικίλα.

Από τη στιγμή πού ο άνθρωπος μπαίνει στο στίβο της ζωής, αρχίζει ν’ αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα, ατομικά και προσωπικά, πού σχετίζονται με την υγεία, με την επαγγελματική τακτοποίηση, ή με την οικογενειακή αποκατάσταση. Άλλα είναι γενικότερα και παρουσιάζονται στήν οικογένεια σέ κύκλους συγγενών ή φίλων, συνεργατών ή γειτόνων. Πολλά από αυτά είναι απλά και ξεπερνιούνται εύκολα και γρήγορα. Όσα λύνονται έπειτα από καιρό, δημιουργούν συνήθως κάποια κόπωση. Τα δυσεπίλυτα και άλυτα ταλαιπωρούν και πικραίνουν -ίσως και ισόβια- τον άνθρωπο. Εκείνος αναζητεί και μάλιστα επίμονα τη λύση τους, άλλα δεν τη βρίσκει.

Στην περίπτωση τού σεληνιαζόμενου νέου δεν ήταν μόνον εκείνος πού βασανιζόταν από το δαιμόνιο, άλλα ήταν και οι οικείοι του. Το εκφράζουν τα παρακλητικά λόγια τού πατέρα, πού είπε στον Χριστό: «Κύριε, σπλαχνίσου και ελέησε το παιδί μου, γιατί βασανίζεται από το δαιμόνιο και υποφέρει πολύ. Πολλές φορές δεν έχει συναίσθηση τού εαυτού του και κινδυνεύει, διότι άλλοτε πέφτει στη φωτιά και άλλοτε στο νερό». Το περιστατικό τού νέου τού ιερού Ευαγγελίου μας πληροφορεί ότι και για τα δύσκολα και τα δυσεπίλυτα προβλήματα μπορεί να υπάρξει λύση. Όταν οι ανθρώπινες δυνατότητες «δηλώσουν» αδυναμία, τότε μπορεί να ανοίξει μία άλλη δυνατότητα. Είναι εκείνη πού παρέχεται από τον Παντοδύναμο Θεό και συνήθως σε μορφή θαύματος.

Ο δυστυχής πατέρας τού σεληνιαζόμενου παιδιού, πριν συναντήσει τον Χριστό, βρήκε τούς μαθητές Του και ζήτησε τη θεραπευτική τους βοήθεια. Εκείνοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο αίτημά του. Όταν ρώτησαν τον Κύριο γιατί στην περίπτωση αυτή δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τη θεραπεία πήραν την απάντηση: «Δία την απιστίαν υμών». Έγινε δηλαδή εμπόδιο η ολιγοπιστία των μαθητών και η απιστία τού πατέρα και των οικείων του.

Το θαύμα όμως έγινε. Η λύση τού προβλήματος δόθηκε από τον Κύριο, αφού ο πατέρας διόρθωσε το λάθος του και στηρίχθηκε στην πίστη. Αλλά η λύση δεν δίδεται πάντοτε όπως ακριβώς εμείς σκεπτόμαστε. Μπορεί ένα αίτημά μας να μην τακτοποιηθεί, όπως εμείς θέλουμε. Θα δοθεί όμως η καλύτερη απάντηση, εκείνη πού μας ταιριάζει περισσότερο και μας συμφέρει πνευματικά και ουσιαστικά.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα προβλήματα και η λύση τους»:

Ευαγγέλιο Κυριακής Ι´ Ματθαίου 25-8-2019
Απόστολος Κυριακής Ι´ Ματθαίου 25-8-2019
Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την Παναγία Γλυκοφιλούσα
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις