Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σάββατο της Τυρινής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι

Σάββατο της Τυρινής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι

Σάββατο της Τυρινής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι

Σάββατο της Τυρινής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Νικολαόυ-Μπούρτζι όπου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και Πορφύριο Γερμανό-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νικολάου-Μπούρτζι και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Ματθ. 6, 1-13), κατηχώντας τους πιστούς στις αρετές της ελεημοσύνης και της προσευχής, όπως τις δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και με έναυσμα την έναρξη της νηστείας συνέστησε στους πιστούς όχι μόνο να απέχουμε από συγκεκριμένα φαγητά, αλλά και να μετέχουμε σε έργα φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης, μεταξύ των οποίων είναι η εξάλειψη των αδικιών και η φιλοξενία -ειδικά προς άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Χωρίς αυτόν τον αγώνα, δηλαδή την συνεχή προσπάθεια να προσηλώσουμε τον νου και την καρδιά μας προς στον Θεό και να βλέπουμε το Πρόσωπό Του τόσο στον πλησίον μας όσο και στην όλη δημιουργία, μια απλή νηστεία από φαγητό δεν έχει αξία.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αδελφού Παντελεήμονος, κατά σάρκα πατρός του π. Πορφυρίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σάββατο της Τυρινής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι»:

Κυριακή της Τυρινής στα Πεύκα Θεσσαλονίκης
Άρτης Καλλίνικος: Η συγγνώμη εισάγει στον Παράδεισο
Η Κυριακή της Τυρινής στη Σκάλα Λακωνίας
6 Μαρτίου: Κυριακή της Τυρινής

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο