Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Συνάντηση με τον Προσωπικό Θεό

Συνάντηση με τον Προσωπικό Θεό

Οι προσευχές που δεν εισακούγονται Προσωπικό Θεό

Βλέπω τον Θεό και μιλάω μαζί Του… Βλέποντας πρόσωπο με πρόσωπο τον Προσωπικό Θεό…

Βλέποντας πρόσωπο με πρόσωπο τον Προσωπικό Θεό κάθομαι στην κλίνη μου, όλη την ώρα βρισκόμενος πέραν του κόσμου τούτου. Μέσα στο κελί μου, Τον βλέπω να είναι παρών, Εκείνον που είναι πέραν του κόσμου. Τον βλέπω και μιλάω μαζί Του. Τολμώ να πω ότι Τον αγαπώ και Εκείνος, με τη σειρά του, με αγαπά. Τρέφομαι μόνο και μόνο από αυτήν την ενατένιση. Νιώθοντας ένα μαζί Του, βρίσκομαι στα ουράνια. Αυτό είναι αλήθεια, το ξέρω.

Όμως το που βρίσκεται το σώμα μου δεν το γνωρίζω. Ξέρω ότι ο Ένας που παραμένει αμετακίνητος, κατεβαίνει. Ξέρω ότι ο Ένας που είναι ξεχωριστός από όλα τα άλλα πλάσματα με κρατάει μέσα Του και με κρύβει στην αγκαλιά Του και τότε είναι που βρίσκω τον εαυτό μου έξω από ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο με τη σειρά μου, παρόλο που δεν μπορώ να προσδιορίσω τον εαυτό μου μέσα στον κόσμο, βλέπω μέσα μου τόσο απόλυτα τον Δημιουργό του κόσμου.

Ξέρω ότι δεν θα πεθάνω όσο βρίσκομαι μέσα στην ζωή: ολόκληρη η ζωή ξεχειλίζει από μέσα μου. Εκείνος υπάρχει μέσα στην καρδιά μου, όμως Εκείνος παραμένει ταυτόχρονα στα ουράνια. Εδώ και εκεί, εξίσου εκτυφλωτικά, Εκείνος αποκαλύπτει τον Εαυτό Του σε εμένα, Πώς μπορεί να γίνονται όλα αυτά; Πώς είναι δυνατόν ακριβώς να το καταλάβω; Πώς θα ήταν δυνατόν να εκφράσω όλα αυτά που αντιλαμβάνομαι και βλέπω; Στ’ αλήθεια, αυτά είναι εμπειρίες που δεν περιγράφονται, εμπειρίες που με τίποτα δεν μπορείς να εκφράσεις.

Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Σχετικά άρθρα:
Ο άνθρωπος με καλή θέληση – Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης: Αγάπη καθαρή
Γιατί στις εικόνες η Αγία Βαρβάρα κρατάει ένα ποτήρι;
Χαίρε Παρασκευή, αθλήτρια του Χριστού…
Θεέ μου, χάρισέ μας την αρετή!
Άγιος Πορφύριος προς τα πνευματικά του παιδιά

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα