Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Την Τρίτη, 3η Οκτωβρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ.κ.Πολύκαρπο Διαμαντόπουλο, Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι, στο κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Κατά την συνάντηση, ο Πανοσιολ. Πατριαρχικός Επίτροπος ενημέρωσε εκτενώς την ΑΘΜ για το εν γένει επιτελούμενο εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο σε αυτήν τη νεόφυτη εκκλησιαστική Επαρχία του Πρεσβυγενούς Θρόνου Αλεξανδρείας.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος έδωσε πατρικώς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τον Πανοσιολογιώτατο για την περαιτέρω πρόοδο της εκκλησιαστικής διακονίας στην τοπική Εκκλησία του Κισαγκάνι. Ακόμη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τον δίκαιο έπαινο προς τον π.Πολύκαρπο, ο οποίος επί δεκατετραετίαν διακονεί θυσιαστικώς το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο.

Η Ιερά Επισκοπή Κισανγκάνι ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου το έτος 2018, έχοντας στην πνευματική δικαιοδοσία της τις διοικητικές περιφέρειες Κισανγκάνι, Ιτουρίου και Ουελέ. Κατά την σύστασή της η Ι.Επισκοπή διέθετε 3 Ενοριακές Κοινότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα της δικαιοδοσίας της, του Αγίου Νικολάου στην πόλη Μπούνια, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κισανγκάνι και του Αγίου Δημητρίου στη πόλη Ισίρο, με τους αντίστοιχους Ιερούς Ναούς, οι οποίοι οικοδομήθησαν από Έλληνες που διαβιούσαν εκεί.

Σήμερα, έχει ανεγερθή ένας ακόμη Ιερός Ναός, της Αγίας Άννης-Αγίας Αικατερίνης στο Κισανγκάνι, ένας τελεί υπό ανέγερσιν στην λίμνη του Άλπερτ της Μπούνια, ενώ συνεστήθησαν δύο ακόμη Ενοριακές Κοινότητες, οι οποίες στερούνται ευκτηρίων οίκων. Τους προαναφερθέντες Ενοριακούς Ναούς διακονούν ισάριθμοι γηγενείς κληρικοί.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι»:

Οι Δικαστές και Δικηγόροι τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στα Τρίκαλα
3 Οκτωβρίου: Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης
Αγρυπνία Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην Αρτέμιδα
Ημέρα τιμής στην Παναγία στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο