Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συνέρχεται την Δευτέρα η Τακτική Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συνέρχεται την Δευτέρα η Τακτική Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 167ης Περιόδου ΔΙΣ: Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση για τις νέες ταυτότητες Συνέρχεται την Δευτέρα η Τακτική Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Πότε θα γίνουν οι χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων

Συνέρχεται την Δευτέρα η Τακτική Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συνέρχεται από τη Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο.

Το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου και κατά τις ώρες 6:30 έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει εκ των μελών της σεπτής Ιεραρχίας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου.

Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με την καθιερωμένη εναρκτήρια Ι ερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, ενώ ο πρώτος τη τάξει εκ των Συνοδικών μελών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, θα αντιφωνήσει αρμοδίως.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο και θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Κατόπιν, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων: α) Θεσσαλονίκης, β) Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, γ) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων το πρωί, καθώς και στην εκλογή βοηθών Επισκόπων το απόγευμα.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα δοθούν τα Μικρά και Μεγάλα Μηνύματα υπό των νεοεκλεγέντων Αρχιερέων, θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών υπό των Σεβασμιωτάτων Προέδρων αυτών για το εκκλησιαστικό έτος 2022-2023, θα συγκροτηθούν οι Συνοδικές Επιτροπές για τα έτη 2024-2027 και θα εξετασθούν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 9:00, μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος θα αναγνώσει την Εισήγησή του, με θέμα: «Η κανονική κατάσταση των ρασοφόρων μοναχών». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως και θα εξαχθούν συμπεράσματα.

Μετά από το διάλειμμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα αναγνώσει την Εισήγησή του, με θέμα: «Τροποποίησις των Κανονισμών 8/1979 και 305/2018». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως και θα εξαχθούν συμπεράσματα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Συνέρχεται την Δευτέρα η Τακτική Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος»:

6 Οκτωβρίου: Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
5 Οκτωβρίου: Αγία Χαριτίνη
Ιερά Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων
Μνήσθητι Κύριε Νικηφόρου Αρχιερέως

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο