Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Σύρος υποδέχτηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Η Σύρος υποδέχτηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Η Σύρος υποδέχτηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Η Σύρος υποδέχτηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Σήμερα το απόγευμα, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο προσκαλέσας αυτούς Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο ιερός Κλήρος, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού κσι κ. Φίλιππος Φόρτωμα, ο Δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης κ. Ν. Λειβαδάρας, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως στο Δημ. Συμβούλιο κ. Αλέξ. Αθανασίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Μέλη των Συλλόγων Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και Βορειοελλαδιτών Σύρου ” Ο Εύξεινος Πόντος”, με παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, του Λυκείου Ελληνίδων και πολλοί πιστοί, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, υπεδέχθησαν την ιερά και περίπυστη Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», η οποία διεκομίσθη στη Σύρο, επί τη 86η Επετείω από της Ευρέσεως της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, χερσί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως αναπέμφθηκε Δοξολογική Δέηση, μετά το πέρας της οποίας ομίλησε ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού υπογράμμισε το θαυμαστό και ευλογημένο γεγονός της παρουσίας στο κέντρο του Αιγαίου και των τριών εβληματικών Θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας, της Μεγαλόχαρης τηςΤήνου, της Εκατονταπυλιανής της Πάρου και της Παναγίας”Βουρλιωτίσσης»”, ανεφέρθη με συγκινητικούς λόγους στην Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” η προσφυγούπολη Ερμούπολη υποδέχεται την πρόσφυγα “Μητέρα των Προσφύγων, τα μάτια της Οποίας πληγώθηκαν βλέποντας τις σφαγές και τους διωγμούς των παιδιών Της, η καρδιά Της μάτωσε από το θρήνο των εκτοπισμένων, τα χέρια Της πληγώθηκαν μεταφέροντας στον Υιό Της τις ψυχές των εκτελεσθέντων και τις προσευχές των ξερριζωμένων”.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα της θαυμαστής Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου 25 Μαΐου 1936 και στη μορφή του αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλαρέτου, ο οποίος συνέδεσε την Αρχιερατεία του με τον Ναό του Αγίου Δημητρίου και ετάφη στον περίβολό του (+1961), παρότρυνε όλους να μείνουν πιστοί στις πολυαιώνιες παραδόσεις του Γένους μας, για να μπορούν, με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, να αντιμετωπίζουν νικηφόρα κάθε κίνδυνο, απειλή και δυσκολία στην ατομική και συλλογική μας ζωή.

Κατακλείων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, για την παρουσία τους, και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και τον συνεφημέριο του Οικονόμο Λουκά Βασάλο, για την προετοιμασία και επιτυχή διοργάνωση των Εκδηλώσεων, και όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτό.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, προ του πέρατος της Ακολουθίας, αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, υπογράμμισε ότι το θαύμα των θαυμάτων είναι η Παναγία, η Οποία κυοφόρησε τον Αχώρητο Θεό, και έτσι συμφιλίωσε τον άνθρωπο με το Θεό,το πλάσμα, τον Πλαστουργό!

Σήμερα το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Σύρος υποδέχτηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»»:

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη
29 Μαΐου: Κυριακή του τυφλού
29 Μαΐου: Αγία Θεοδοσία η Παρθενομάρτυς
29 Μαΐου: Οσία Υπομονή

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο