Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει

Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει

Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει

Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει

Παρουσία χιλιάδων πιστών τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη 61η αναμνήσει της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης (21 Ιουνίου 1962) στην ομώνυμη Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ξυνιάδος.

Αποδεχόμενοι την ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στην Μονή προσήλθαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Τους Αγίους Αρχιερείς υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, τον Ιερό Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού και στο εκεί υπό ίδρυση Ιερό Επισκοπείο.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό και στην Ιερά Λιτανεία, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα πολλά ονόματα, τα οποία της έχει χαρίσει ο φιλόχριστος λαός ανά τους αιώνες.

Την χαρακτήρισε ως την «ανεπαίσχυντο μεσιτεία των ανθρώπων στον Υιό Της» και αναφέρθηκε διεξοδικά «στους τρόπους με τους οποίους η Παναγία αναπαύει τον άνθρωπο και τα προβλήματα του». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεόκλητος και στην Παναγία μας ως οδηγήτρια και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όσα προβλήματα και να έχουμε, να καταφεύγουμε στην Παναγία μας. Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει και ο Θεός δεν θα μας αφήσει». Με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας ολοκλήρωσε ο κ. Θεόκλητος τον λόγο του.

Ακολούθησε πάνδημη Πολυαρχιερατική Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Ξυνιάδος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγιου Γεωργίου Λαρίσης, του Ιερού Κλήρου και του λαού, ενώ προ της απολύσεως, ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. π. Αθανάσιος Σύρος, προσεφώνησε με συγκίνηση τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και όλο τον ευλογημένο λαό και τους ευχαρίστησε για την αγιαστική και τιμητική τους παρουσία στην Πανήγυρη της Μονής.

Σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σταγών Θεόκλητος: Στα δύσκολα, που έρχονται, η Παναγία θα μας κρατήσει»:

Εκδημία Ιερέως Ιωάννου Γρηγοράκη
Η Μάχη της Ρεντίνας ξαναζωντάνεψε στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνης Μοδίου
21 Ιουνίου: Άγιος Ιουλιανός από την Κιλικία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο