Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Στο Άγιον Όρος ο Κισάμου Αμφιλόχιος

Στο Άγιον Όρος ο Κισάμου Αμφιλόχιος

Στο Άγιον Όρος ο Κισάμου Αμφιλόχιος
http://www.imks.gr/images/phocagallery/18_agios_oros_efrem/thumbs/phoca_thumb_l_7.jpg

Στο Άγιον Όρος ο Κισάμου Αμφιλόχιος

Επιστρέφοντας εκ Φαναρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς την περίοδο αυτή μετέχει ως Συνοδικό Μέλος εις την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετέβει εις το Άγιον Όρος, μετ΄ ολιγομελούς ομίλου προσκυνητών. Κατά το διήμερο προσκύνημα του ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου και ευχήθηκε εις τον άγοντα τα ονομαστήρια του Παν. Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, και προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος και του Θεοφιλεστάτου Χωροεπισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Προσκύνησε επίσης και την Παναγία την Γερόντισσα εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου και προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών (παλαιό Ημερολόγιο), συλλειτουργούντος και του Καθηγουμένου της Μονής Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Γαβριήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει μετά των Καθηγουμένων των δύο Ιερών Μονών τις οποίες και επισκέφθηκε, Παν. Αρχιμανδριτών κ. Εφραίμ και κ. Γαβριήλ, να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, ως επίσης και μετά των Πατέρων των Ιερών Μονών.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον και Επίσκοπο του Αγίου Όρους, δια την ευλογητική άδεια και τις πολλές ευχαριστίες του προς τους Καθηγουμένους Γέροντες Εφραίμ και Γαβριήλ, δια την αβραμιαία δοχή, εγκάρδια φιλοξενία, κυρίως όμως δια την αίσθηση, ως σημείωσε, ότι βρίσκεται «εις τόπο οικείο όπου βιώνεται με τρόπο αυθεντικό η ομορφιά της πίστεως μας και διαφυλάττεται ως θησαυρός πολύτιμος και ατίμητος, ιερά παρακαταθήκη για ολόκληρη την οικουμένη».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

http://www.imks.gr/images/phocagallery/18_agios_oros_efrem/thumbs/phoca_thumb_l_img_2992.jpg
Σχετικά άρθρα με «Στο Άγιον Όρος ο Κισάμου Αμφιλόχιος»:

Η ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους (ταινία-ντοκιμαντέρ)
Πανήγυρις Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Κοζάνη
Πανήγυρις Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας
Το προσκύνημα των Πατρέων προσκυνητών στους Αγίους Τόπους
Όσιος Αυξέντιος ο εν τω Όρει
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Κοινωνία με τον Θεό – Επικοινωνία με τον Άνθρωπο


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις