Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του από τη Φαλάνη καταγόμενου, μακαριστού πρεσβυτέρου Βασιλείου Ζγούρη.

Το μνημόσυνο τίμησε με τη σεπτή παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κληρικός του οποίου διετέλεσε ο μακαριστός.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, στο κήρυγμά Του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στο δίλεπτο της χήρας, δηλαδή στο να διαθέτουμε την όλη μας ύπαρξη στη διακονία του θείου θελήματος. Ο Άγιος Θεός δε θα μας ζητήσει το λόγο για όσα υπερέβαιναν τις δυνατότητές μας αλλά θα μας κρίνει για όσα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε. Ένας κληρικός που έκανε ότι μπορούσε κατά τα χαρίσματα που του είχε δώσει ο Άγιος Θεός ήταν και ο πατήρ Βασίλειος. Αγαπούσε την εκκλησία και το θυσιαστήριο, κάτι το οποίο τόνισε στην προσφώνησή του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι όπου πέρασε ο μεταστάς έγινε αντικείμενο αγάπης και εκτίμησης.

Αμφότεροι οι Ιεράρχες ευχήθηκαν στους γονείς και την αδερφή του μακαριστού την εξ ύψους παρηγορία ενώ ολόθυμη ήταν η προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του πρόωρα αναχωρήσαντος κληρικού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Βασιλείου Ζγούρη»:

Τριπλή ιερατική σύναξη στη Μητρόπολη Βεροίας
Κυριακή του Ασώτου
Εορτή Οσίου Κασσιανού του Ρωμαίου
Εορτή Αγίας Κυράννας της Νεομάρτυρος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο