Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύμα Αγίου Διονυσίου: Έμεινε έγκυος και γέννησε αγόρι

Θαύμα Αγίου Διονυσίου: Έμεινε έγκυος και γέννησε αγόρι

Θαύμα Αγίου Διονυσίου: Έμεινε έγκυος και γέννησε αγόρι

Θαύμα Αγίου Διονυσίου

Θαύμα Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω σε ευσεβή γυναίκα

Το όνειρο της ευσεβούς γυναικός

Μια ευσεβής γυναίκα της Ζακύνθου, είχε πολλή θλίψη επειδή είχε τέσσερα κορίτσια και κανένα αγόρι. Από συγγενείς της άκουγε για τον Άγιο Διονύσιο και για τα θαύματα του που έκανε σε πιστούς που ζητούσαν την βοήθειά Του, γι’ αυτό και εκείνη με πίστη τον παρακάλεσε όπως με τη μεσιτεία Του, να αποκτήσει αρσενικό παιδί. Έπειτα από πολλές προσευχές, ένα βράδυ βλέπει στον ύπνο της ένα Αρχιερέα να της λέει «Τι ζητάς από εμένα και με παρακαλάς; Εάν θέλεις να πετύχεις αυτό που ζητάς πήγαινε στις Στροφάδες να πάρεις από το φυτό (αμάρακος) και από ένα άλλο που βρισκόταν πίσω από το Άγιο Βήμα του Καθολικού. Έπειτα πιες από αυτά και θα αποκτήσεις αρσενικό παιδί όπως θέλεις».

Έπειτα την ευλόγησε στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε. Η γυναίκα ξύπνησε και σκεπτόμενη το όραμα, πίστεψε πώς αυτός που εμφανίστηκε στον ύπνο της ήταν ο Άγιος Διονύσιος,
που άκουσε τις παρακλήσεις της και μάλιστα της θύμισε τις Στροφάδες όπου ήταν και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου. Αμέσως έστειλε έναν αδελφό της εκεί, για να της φέρει με πολλή προσοχή τα βότανα που της είχε πει ο Άγιος και τα οποία με ευλάβεια και πίστη ήπιε όπως της είχε παραγγείλει. Πράγματι μετά από λίγο καιρό έμεινε έγκυος και γέννησε αγόρι δοξάζοντας και ευχαριστώντας τον Θεό και τον Άγιο Διονύσιο.

Πηγή: Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

Μία μοναδική συλλογή Παρακλητικών Κανόνων που έλειπε μέχρι σήμερα από τις εκκλησιαστικές εκδόσεις, πολλοί από τους Παρακλητικούς Κανόνες είτε δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και μάλιστα ολοκληρωμένοι, είτε είναι σπάνιοι και άγνωστοι.

Θησαυρος Παρακλητικων Κανονων

Σχετικά άρθρα με «Θαύμα Αγίου Διονυσίου: Έμεινε έγκυος και γέννησε αγόρι»:

Εορτή Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω Αρχιεπισκόπου Αιγίνης
Προσευχή για απόκτηση παιδιού)
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός σε θεραπεύει…
Προσευχή στην Παναγία για απόκτηση παιδιού πνευματικά ή μη;
Παρακλητικός Κανών Αγίου Διονυσίου εκ Ζακύνθου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο