Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Απευθείας Μετάδοση Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου

Απευθείας Μετάδοση Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου

Απευθείας Μετάδοση Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου

Παρακολουθήστε σε Απευθείας Μετάδοση από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου προστάτου και πολιούχου της πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει και τιμάει την μνήμη του προστάτου της Αγίου Δημητρίου. Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δίνει την δυνατότητα σε όλους του Ορθόδοξους Χριστιανούς να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Συνέχεια…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Σχετικά άρθρα:
Θεέ του Δημητρίου, βοήθει μας!
Χαιρετισμοί Αγίου Δημητρίου Μεγαλομάρτυρα
Το Κωδωνοστάσιο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης
Απευθείας Μετάδοση για τον Πανηγυρικό Εσπερινό Αγίου Δημητρίου

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο